kapat
25.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Nuh'un gemisinin esrarı çözülüyor


Uydularla Ağrı Dağı'nı kare kare görüntüleyen Amerikalı bilimadamları 4 bin 725 metre yüksekte bulunan 'garip' cisimlerin Nuh'un gemisine ait olduğundan emin
Amerikalılar, Nuh'un Gemisi'nin tam yerini bulmak üzere. Space.com internet sitesine yapılan açıklamaya göre, uydularla Ağrı Dağı'nın kare kare fotoğrafını çeken bilimadamları, 4 bin 725 metre yükseklikte bazı parçalara rastladı. Bu parçaların dağın özelliklerini taşıyan kayalar olmadığına dikkat çeken uzmanlar, "Bu, Nuh'un Gemisi olabilir" diyor.

NBC televizyonunun geniş yer verdiği habere göre, Ağrı Dağı'yla ilgili ilk uzay çalışması 1949'da yapıldı. Amerikan istihbarat uçakları bu tarihte, dağın etrafında sorti yaparak fotoğraf çekti. Dönemin teknolojisiyle çekilen fotoğraflarda istihbarat birimleri dağın 4 bin 725'inci metresinde, Kuzeybatı Platosu denilen bölgede garip bir cisimle karşılaştı. 1973 ve 1976'da Ağrı Dağı'nın uydu fotoğrafları çekildi; o cisimler yine vardı. Virginia eyaletine bağlı Richmond Üniversitesi profesörü Porsher Taylor, "Buna 'Ağrı'nın Anormali' diyoruz. Çünkü cisimlerin ne olduğunu hâlâ çözemedik" diyor.

CİSİMLER GEMİ BOYUTUNDA
1993'ten bu yana Nuh'un Gemisi projesine gönül veren Prof. Taylor, elindeki fotoğraflarla Space Imaging adlı bir şirketle bağlantıya geçti. Şirket, parayı bastırana, uzaydaki Ikanos 2 adlı uydusuyla dünyanın istediği bölgesinin fotoğrafını çektiriyordu. Proje Ekim 1999'da start aldı. Ikanos 2, 2000 yılının yaz aylarına kadar dağın kare kare fotoğrafını çekti. 7 kişilik bir ekip kuran Taylor, 1 yıl boyunca fotoğrafları inceledi ve sonucu açıkladı: Kuzeybatı Platosu'ndaki cisimlere biz de rastladık...

Aynı cisimler, 183 metre uzunluğunda bir alana dağılmıştı. Bu alanın dışında ise bu cisimlerin bir benzeri daha yoktu. Taylor, Nuh'un Gemisi'nin boyunun aşağı yukarı bu ebatta olduğunu söylüyor.

KESİN SONUÇ EKİM'DE
Cisimlerin dağın volkanik kaya özelliklerini taşımadığına emin olan Prof. Taylor, tartışmaya son noktanın 18 Ekim'den sonra konacağını söylüyor. Çünkü bu tarihte California'daki Vanderburg Hava Kuvvetleri Üssü'nden uzaya, QuickBird 2 (Hızlı Kuş 2) adlı bir uydu fırlatılıyor. Taylor'la yapılan anlaşma doğrultusunda QuickBird 2 de dağın fotoğraflarını çekecek. Ancak uydunun elini çabuk tutması gerekiyor. Çünkü kışın bastıracak kar ve bulutlu hava, uydunun istenilen fotoğrafları çekmesini engelleyecek. Bu da projenin önümüzdeki ilkbahara sarkmasına neden olacak.

Bu cisimler gemi enkazı mı?
Ağrı Dağı ile ilgili ilk uzay çalışması 1949 yılında Amerikan istihbarat uçakları ile yapıldı. Dönemin teknolojisiyle çekilen fotoğraflarda dağın 4 bin 725'inci metresinde Kuzeybatı Platosu adı verilen bölgede, ilginç cisimler görüntülendi.

1973 ve 76 yıllarında bu kez uydularla yeni fotoğraflar çekildi; ne olduğu hala çözülemeyen cisimler yeniden görüldü. 1999'da ise Ikanos 2 adlı uydu Ağrı Dağı'nı kare kare görüntüledi. Aynı cisimler yine vardı. 1 yıl boyunca bu fotoğrafları inceleyen Prof. Taylor ve ekibi cisimlerin 183 metrelik bir alana dağıldığını, bu alanın dışında ise bu tür cisimlerin bulunmadığı sonucuna vardı. Ekim ayında başka bir uydu yardımıyla yeni fotoğraflar çekilecek.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır