kapat
25.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

Sabancı: Dolarla kontrat yapmayacağız


"Türk Lirası'na İtibar Kazandırma Hareketine'' bir destek de işadamı Sakıp Sabancı'dan geldi.
Sabancı, ''Artık hiçbir şirketimizde kontratlar dolar bazında olmayacak'' dedi. İşadamı Sabancı Türkiye'de kriz yaşandığında şapkalarını önlerine koyarak bazı önlemler almak için yola çıktıklarını belirterek, şöyle dedi:

''Sabancı Topluluğu olarak ilk önce şunu koyduk. (Artık hiçbir şirketimizde kontratlar dolar bazında olmayacak) dedik. (Ne kontrat yapıyorsak, ne konuda, ne için yapıyorsak dolarla olmayacak. Hammadde alırken, üretimde, satışda, kirada Türk Lirası ile çalışacağız) dedik. Türk'ün bir lirasına evvela Türkler sahip olmalı. Türk bayrağını her Türk gibi ben de çok seviyorum. Ama ekonomik alanda ekonomiyle uğraşan adamların ikinci bir bayrağı var. O da cebinde taşıdığı Türk Lirası'dır. Cebimizde taşıdığımız ekonomik alanda ehemmiyeti olan bu para sünepe olursa, itibarsız olursa, biz her yerde çok şey kaybederiz. Onun için Türk Lirası'na sahip olacağız.''

Türkiye'de şu anda herkesin cebinde Türk Lirası ve yabancı paraların birlikte bulunduğunu belirten Sabancı, ev kirasından otomobil kiralamaya kadar bütün alışverişlerde dolar kullanılmasını eleştirerek bundan artık kurtulmak gerektiğini bildirdi.

YOKUŞ ÇOK DİK
Doların aşırı yükselmesinden işadamı olarak nasıl etkilendiklerine ilişkin bir soruya verdiği yanıtta da Sabancı, ''Kim ki ihracat yapıyor, ihracattan geliri varsa pozitif etkilendi. Ama hükümete ve düzenlemelere güvenip yatırımlara coşku ile gidenler dolar borçlu yakalandılar. Dolar borçlu yakalananlar üzülüyorlar. Yokuş dik, çok da dik ve nasıl oradan geçeceğiz diye bir kaygı içindeyiz'' dedi.

Sabancı, dolardaki yükseliş nedeniyle yatırımların durduğunu, yatırımlardan önce ise devam eden işlerin çevrilemez hale geldiğini, bu nedenle de yeni yatırım yapma olasılığının ufukta gözükmediğini vurguladı.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır