kapat
25.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

18 yıl boşuna hapis yattı


Amerika'da 1983 yılında cinayetten idama mahkum edilen bir kişinin suçsuzluğu tam 18 yıl sonra anlaşıldı

YILLARDIR İDAMINI BEKLİYORDU
Dokuz yaşındaki bir kıza tecavüz edip, öldürmekle suçlanan Charles Fain, 83 yılından bu yana idamını beklerken, açılan temyiz davası sonunda serbest bırakılıyor. 18 yılını hapiste geçiren Fain'in öyküsü, 1982 Şubat'ında başladı. Idaho eyaletine bağlı Boise kentinde 9 yaşındaki Daralyn Johnson, okula giderken kayboldu. Cesedi 3 gün sonra balıkçılar tarafından bulundu.

FBI'IN BÜYÜK HATASI
Şüpheler kız kaybolduğunda evde tamirat yapan Fain'in üzerinde toplandı. FBI, kızın çorabındaki saç kıllarının Fain'e ait olduğunu açıklayınca, Fain idam cezasına çarptırıldı. Avukatları Fain'in suçsuz olduğunu iddia etse de FBI tezinden vazgeçmiyordu. Fain teknoloji kurbanı olmuştu. Çünkü DNA testlerinde sonuca hücrelerdeki çekirdeği kontrol ederek ulaşılıyordu.

FAIN'I TEKNOLOJİ KURTARDI!
Saç telleri ise en zor araştırmalardı. Çünkü saçta hücre çekirdeği bulunmuyor. Fain'in avukatları, geçen yıl bir kez daha temyiz için mahkemeye başvurdu. Alınan bilgiye göre, saç tellerinden kesin sonuca ulaşılacak yeni bir teknik geliştirilmişti. Fain'in avukatları, saçların bir kez de bu teknikle kontrol edilmesini istedi ve geçtiğimiz Temmuz ayında laboratuvardan sonuçlar geldi: Kıllar, Fain'e ait değildi...

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır