kapat
25.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bebek fabrikası


ABD'nin Los Angeles kentindeki Pacific Fertility Center'a gelen kadın-erkek, istediği özelliklere uygun yumurta, sperm veya embriyo satın alarak çocuk sahibi olabiliyor!
Fransa'nın önde gelen haber dergilerinden Le Point'daki habere göre kısır kadınların rağbet gösterdiği Los Angeles Pacific Fertility Center'a gelen kadınlar mutlaka çocukla ayrılıyorlar klinikten!

Kadın yumurtalığından, erkek spermine, embriyoya kadar bir çocuğun doğması için gerekli olan her şeyin klinikte satın alınabiliyor.

TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Özellikle Yale ve Stanford gibi prestijli okulların bile gazetelerinde "Yumurtacık verecek kadın aranıyor... Zeki, atletik, en az 1.80 boyunda, liseyi iyi bir dereceyle bitirmiş olması aranan özelliklerdir. 50 bin dolara kadar ücret" şeklinde ilanlara artık çok sık rastlanıyor.

1998 yılında yumurtalık veren bir kadın en fazla 1500 dolar kazanırken, Kaliforniya'da sayıları 450'yi bulan tedavi merkezi ve talep edenlerin hızla artması nedeniyle fiyatın yükseldiği belirtiliyor. Kısırlık tedavi merkezine ayak atan herkes yumurtacık, sperm ve embriyoları rahatlıkla satın alabiliyor.

YUMURTA 5 BİN DOLAR
Kısırlık yüzünden çocuk sahibi olmak isteyen bir kadın, başvurduğu merkezde en az 5 bin dolar ödeyerek yumurtacık satın alıyor. Yumurtayı veren kadınla ilgili tüm bilgilere anında sahip olabilen anne adayı, gerekirse istediği özellikleri taşıyan kadınların yumurtalıklarından ısmarlayabiliyor. Bunun için özel bir tarife uygulanırken, yumurtacık satan ajanslar verilen listeye uygun bir kadını anında bulabiliyor. Bu alanda kurulmuş Ron's Angels adlı yumurtacık sağlama ajansı, internette kurduğu sitesinde fotomodellere ait yumurta satıyor. Her ikisi de kısır olan bir çift, sahip olmak istedikleri çocuk için kulanılacak spermi taşıyan erkeğin de özelliklerini kendileri belirleyebiliyor. Yine yumurtada olduğu gibi ısmarlanmış sperm için de özel bir tarife uygulanılıyor.

Özel ajanslar ve internet sitelerindeki kataloglarda yumurta ve sperm sahiplerinin tüm özellikleri fotoğraflarıyla beraber sıralanıyor. Pasific Fertility Center kliniğinde çalışan doktor Vicken Sahakian, sahip olduğu yumurta vericisi sayesinde istenen yumurtacıkları çok kısa sürede buluyor ve anne adayına enjekte ediyor. Operasyondan önce müşterilerine yüzde 50 başarı şansı verdiğini belirten doktor Sahakian, müşterilerinin yüzde 50'den fazlasını yabancıların oluşturduğunu ifade ediyor.

MASRAFI 200 BİN DOLAR
ABD'de herhangi bir kısırlık tedavi merkezine başvuran bir kadın, yumurtacık, tıbbi testler, tedavi, ilaçlar ve döllenme gibi bütün aşamalardan geçmesi durumunda 200 bin dolar ödüyor. Ancak her şey garanti altında. Operasyonunun başarısız olması durumunda ya masraf geri ödeniyor ya da 2'nci operasyon bedava yapılıyor.

İNTERNET REHBERİ
* http://www.pfmc.com (Pacific Fertility Center)

* http://www.conceptualoptions.com (Conceptual Options embriyo ajansı)

* http://www.ronsangels.com (Ron's Angels yumurtacık ajansı)

* http://www.papersnowflakes.com (Embriyo satan Snowflakes ajansı)

Kazım AKAR

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır