kapat
25.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

406.5 trilyon için kuyruğa girdiler


Amerikalılar, bu gece çekilecek 'Powerball' lotosu için günler öncesinden kuyruğa girdi. 20'den az kupon dolduran kimse yok..
ABD'de milyonlarca kişinin konuştuğu tek bir konu var. O da bu gece çekilecek lotonun vereceği büyük ikramiye... 280 milyon dolarlık (406.5 trilyon) ikramiye veren "Powerball" lotosu için günler öncesinden kuyruğa giren Amerikalılar Çarşamba akşamı yapılan çekilişin de devretmesi ile işi gücü bırakıp loto bayiilerinin yolunu tuttu. Önceki gün yapılan ve kimsenin kazanamadığı çekilişin ikramiyesi ise 193 milyon dolardı. 1998'de 295 milyon dolar ikramiye veren Powerball lotosu, ikinci büyük ikramiyesini vermiş olacak.

Amerika'da loto oynanmasına izin verilen 21 eyalette oynanan Powerball'a olan inanılmaz ilgi yüzünden yetkililer, dün akşamdan itibaren yeni kupon yatırılmasını yasakladı. 80 milyonda bir olan kazanma şansını tutturan bir kişi, ikramiyeyi isterse 25 yıla bölerek alabilecek, isterse vergileri çıkarıldıktan sonra kalacak olan 200 milyon doları anında çekebilecek.

YAŞLILAR DA KUYRUKTA
Powerball 1 ile 49 arasından 5, 42 Powerball numarasından da 1 rakam seçilerek oynanıyor. Kazanma şansının oldukça düşük olmasına rağmen aralarında birçok yaşlının bulunduğu onbinlerce kişi loto kuponu yatırmak için saatlerce kuyrukta beklemekten çekinmiyor.

Powerball sözcüsü Diane Patterson kuyruklarda bekleyen insanlar arasında çıkan tartışmalardan dolayı polisten ekstra güvenlik önlemi almasını istediklerini söyledi. Perşembe gününden bu yana inanılmaz ilginin olduğu lotoda her dakikada 53 bin adet bilet satılırken bu rakam saatte 3.2 milyon kupona çıkıyor. Loto bayilerinden Marice Felix kuyrukların şimdiye kadar yaşanan en büyük kalabalık olduğunu söylerken "Herkes bu çekilişi bekliyor. 20'den az kupon dolduran hiç yok. Bu kuyruklar normalin 3 katı" diye konuştu.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır