kapat
21.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

Önce para ver


"Aziz Üstel kim? Ben dört yılda Galatasaray'a 7 kupa kazandırdım. O, bu kulübe ne vermiş. TV'lere çıkıp reklamını yapmak kolay. Ama cebinden çıkarıp para vermek ona zor geliyor."

Yönetim çok mutlu
Galatasaray'dan Lecce'ye transfer olan Gheorghe Popescu, önceki gün İstanbul'dan ayrılmadan önce SABAH'a şok açıklamalar yaptı. Romen yıldız, transferi için, "Galatasaray'dan ayrıldığım için mutluyum. Sanıyorum, Galatasaraylı yöneticiler transferime benden daha fazla sevinmiştir. Giderken, Galatasaray'a da maddi olarak bir şeyler kazandırmış olduğumu düşünüyorum. 1 milyon 300 bin dolarlık alacağımı sildirdim. Bu sezon ödeyecekleri 2 milyon 500 bin dolardan da kurtuldular" yorumunu yaptı

Cenneti yaşadım
Hollanda, İngiltere, İspanya'da futbol oynadığını belirten Popescu, "Ama İtalya Ligi'nde futbol oynamamanın burukluğunu kalbimde hissediyordum. Eğer futbolu Galatsaray'da bıraksam bu burukluk ömrümün sonuna kadar sürecekti. Lecce'nin teklifi hem benim hem de Galatasaray için süper bir teklifti. Ben de hemen kabul ettim. UEFA Kupası finalini, Kopenhag'da binlerce, İstanbul'da milyonlarca taraftarın coşkusunu ömrümün sonuna kadar asla unutmayacağım. O gün, son penaltıyı attıktan sonra kendimi cennette hissetmiştim" ifadesini kullandı

Gerileme doğal
G.Saray'daki gerilemeyi dört sene şampiyonluktan sonra motivasyonun kaybolmasına bağladığını belirten Popescu şöyle devam etti: "Bunlar doğal şeyler. Avrupa'da da Milan, Barcelona, Steaua Bükreş dört sene şampiyonluktan sonra geriledi. UEFA ve Super Kupa'dan sonra hepimiz maksimum seviyede başarıya doymuştuk. Kimsede heyecan kalmadı gibi. Takımdaki diğer arkadaşlarımı da mutsuz görmek beni üzüyordu. Sanki antremana bile çıkmak istemiyorlardı."

Popescu, kendisi için "Zaten ağırdı. Gidişi kayıp değil" diyen Basın Sözcüsü Aziz Üstel için, "Aziz Üstel kim? Ben dört yılda Galatasaray'a 7 kupa kazandırdım. O, bu kulübe ne vermiş. Gaziantep ve Levski maçlarında sahanın en iyisiydim diyebilirim. Sen ilk önce futbolcularının parasını ver; ondan sonra konuş! Ne yüzle konuşuyor. Sussun; hak ettiği zaman konuşsun. TV'lere çıkıp reklamını yapmak kolay. Ama cebinden çıkarıp para vermek ona zor geliyor. Yeni yönetimden Mehmet Cansun ve Abdurrahim Albayrak'ı tanıyorum. Çok iyi insanlar. Aziz Üstel'i hiç tanımıyorum" yorumunu yaptı

Kalbim burada
Defansta Bülent Korkmaz ile çok iyi anlaştığını kaydeden ünlü futbolcu sözlerini şöyle tamamladı: "Devamlı onunla oynamak isterdim. Çok iyi bir ikiliydik. Birbirimizi iyi tanıdığımız için sahada uyum içinde hareket ediyorduk. Örneğin, bir ofsayt taktiğini hiç konuşmadan başarıyla uygulayabiliyorduk. Bir dönem kulüple birtakım problemleri olduğunda Fatih Terim'in bana sorusu üzerine 'Bülent'le oynarsak daha iyi olur' demiştim. Gideceğimi duyduğunda şok oldu. 'Ne olur gitme' dedi ama malesef ayrılıyorum. Capone de defansta akıllı agresif ve iyi futbolcu. Arkadaşlarımın hepsini çok seviyorum. Kalbim onlarla."

POPESCU'DAN İNCİLER

Hagi'ye yapılan çok büyük ayıp
Galatasaray yönetimi Hagi'ye karşı çok büyük ayıp yaptı. Ben olsam, ilk önce Hagi'nin parasını öderdim. Çünkü 5 yılda kulübe çok büyük hizmetleri geçti, çok şey kazandırdı. En önemlisi şimdi futbolu bıraktı. Yaptıklarının, verdiklerinin karşılığı bu olmamalıydı.

Lucescu geçen sezon başarılı
Lucescu ne yaparsa yapsın Türk basınına yaranamıyor. Morali bozuk takımla, Şampiyonlar Ligi'nde iki grup geçerek çeyrek final oynamak ve ligde ikincilik süper başarı. O, çok iyi hoca. Tek zaafı çok demokratik olması. Ama G.Saraylı futbolcu da ne yapacağını bilmeli.

Terim çok özel bir insan
Fatih Terim benim için çok özel bir insan. Transferimi duyunca beni tebrik etti. "Gelince mutlaka görüşelim" dedi. Çok duygulandım. Milan'da çok başarılı olacak. Ama Inter'in çok geniş kadrosu içinde Okan, Emre ve Hakan'ın işi zor.

YAŞAR YALÇIN

www.superbahis.com


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır