kapat
21.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

TSK köle, laiklik gidecek


AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın RP İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni NATO'nun "kölesi" olmakla suçladığı ortaya çıktı.
Erdoğan, "Bu millet isterse laiklik tabii ki elden gidecek" dedi. Erdoğan'ın kapatılan RP'nin İstanbul İl Başkanı olduğu 1994'te, Ümraniye ilçesi hizmet binasının açılışında yaptığı konuşma dün akşam Kanal D Anahaber Bülteni'nde yayınlandı. Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

DİN DEVLETE KARIŞACAK
"...Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye. Yahu bu millet istedikten sonra tabii elden gidecek.Yani zorla bu milletin elinden tutmaya gücün yetmez. Sonra nedir bu laiklik Allah aşkına. Bir tarif edin bunu. Diyorlar ki; laikliğin tanımı her yerde değişir. Bu ne menem bir şey yahu...Yani bugün her kavramın lügatta bir tarifi vardır. Bir İçişleri Bakanı çıkıyor; 'Devlet dine karışır' diyor. Din devlete karışacak. Bu ülkenin üstelik yüzde 99'u Müslüman.. Hem laik hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın, ya laik... İkisi bir arada olduğu zaman adeta ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil ikisinin bir arada olması..."

AB VE "KIYAM" ÇAĞRISI
"...Hükümet, Avrupa Topluluğu'na girmek için koşturuyor. Onlar bizi AT'ye almamak için koşturuyorlar. Biz de girmemeyi düşünüyoruz. AT'nin asıl adı Katolik Hıristiyan Devletler Birliği'dir. 1.5 milyarlık İslam alemi Müslüman Türk milletinin ayağa kalkmasını bekliyor. Kalkacak mıyız? Şu anda onun ışıkları görüldü. Bu kıyam başlayacak."

"...İstanbul'da şehit cenazesi var. 4 polis şehit olmuş. Valilik 'Ben Türk'üm ben İstanbullu'yum diyen gelsin' diyor.. Ben Lazım diyen ne olacak. Ben Kürt'üm, ben Çerkez'im ben Gürcü'yüm, Arap'ım diyen ne olacak. Yahu bu milleti zaten bu ifadelerle parçaladılar. Milletin bütünlüğü ilkesi 'Ne mutlu Türküm diyene' sözü ile sağlanır mı?

TERÖR MECLİS'TE
"...PKK ile mücadelede başarı sağlanamadı. Terörü Cudi Dağları'nda, Kuzey Irak'ta arıyorlar. Terör Meclis'te. Terör Bakanlar Kurulu'nda. Orada icat ediliyor. 'Cudi Dağları'nı bombaladık. Bir santimetrekare yer kalmadı' diyorlar. Yalan. Cudi Dağları'nı geçen hafta yine bombaladılar. Kuzey Irak'ı bombaladılar. Ne oldu."

"BU DÜZEN ZALİM"
"...Cezayir'e benzer miyiz, benzemez miyiz. Biz hazmettire hazmettire geliyoruz. Bu millet sadece aktörleri değil, senaryoyu da değiştirmeye talip. Biz onun için geliyoruz. Biz bu düzenin koruyucusu olmayız. Çünkü, bu düzen zalim ve inkarcı. Bu düzen bir uşak, köle..."

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır