kapat
21.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Başbakanlığa zincirlendi


Yazar kasacı ve tankerciden sonra, iki çocuk babası işsiz de, Başbakanlık bahçesindeki demirlere kendisini zincirledi
Başbakanlık binası, yazar kasa ve tanker eylemlerinin ardından dün de zincirli bir eyleme sahne oldu. Vekaletler Caddesi'nden yürüyerek Başbakanlık binası önüne gelen 32 yaşındaki Coşkun Yıldız isimli vatandaş, kendisini polis kulübesinin yanındaki demirlere zincirledi ve "Ülkemizi bu hale getirenleri protesto ediyorum" diye bağırdı. Eylem, Başbakan Bülent Ecevit'in makamında çalıştığı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin binaya girişi sırasında meydana geldi.

Eylemcinin çok kısa sürede kendisini zincirlemesi üzerine, nöbetçi korumalar ne yapacağını şaşırdı. Bir yandan Yıldız'ın ağzını kapatıp, bağırmasını önleyen, diğer yandan zinciri açmaya çalışan korumalar, sonunda demir makası bulup, protestocunun asma kilitle bağladığı zinciri kestiler.

Karakola götürülen Yıldız'ın "Televizyonda yazar kasa ve tanker eylemini gördüm. Ben de bir eylem yapmaya karar verdim. İşsizim, zor durumdayım" dediği öğrenildi.

ÖNCE KENDİSİ, SONRA EŞİ ATILDI
Coşkun Yıldız, evli, birbuçuk yaşında Uğur ve birbuçuk aylık Onur adlı iki çocuğu var. Eşi, çocukları, anne ve babasıyla Bursa'da yaşıyor. Yıldız, Nergis Holding'e ait bir fabrikada, eşi Arife Yıldız da bir konfeksiyon atölyesinde çalışıyordu. Dört ay önce Coşkun Yıldız, ardından eşi işten atıldı. Uzun süre iş aradılar. Birbuçuk ay önce ikinci çocuğu doğunca, hastane masraflarını karşılamak için Murat 124 marka otomobilini satan Yıldız, para bitince, oturdukları evi satmak istedi. Ancak ailesi vazgeçirdi. Yıldız, yeni doğan çocuğu Onur'u da üç hafta önce parasızlık nedeniyle satmak istedi. Ama sonra vazgeçti.

Coşkun Yıldıs Önceki gün eşine "Gazetede iş ilanlarına baktım. İş aramaya gidiyorum" dedi ve evden çıktı. Yıldız ailesi, dün Coşkun Yıldız'ın eylemini eve gelen polislerden öğrendiler.

49 MİLYON LİRA "HAFİF CEZA"
Ankara Adliye Sarayı'na getirilen Yıldız'ın ifadesi, Suçüstü Savcısı Adnan Şahin tarafından alındı. Yıldız, 49 milyon 591 bin lira hafif para cezasına çarptırıldı ve bu parayı 10 gün içinde ödemesi gerektiği bildirildi.

YAZAR KASACIDAN ZİNCİRCİYE DESTEK ZİYARETİ
Coşkun Yılmaz'a ilk destek, Başbakanlık önünde yazar kasa atarak eylemleri tetikleyen Ahmet Çakmak'tan destek geldi. Yılmaz'ın gözaltında tutulduğu Çankaya Merkez Karakolu'na gelen Ahmet Çakmak, "Duvardan düşenin halini duvardan düşen anlar" diyerek Coşkun Yılmaz'ın sıkıntısını yüreğinde hissettiğini söyledi. Başbakanlığın eylem yeri haline gelmemesi gerektiğini söyleyen Çakmak, "Çünkü eylemler duyulmuyor. Muhatap ortaya çıkmıyor. Oradaki masum insanlar, polisler sıkıntıya düşüyor. Ne olur eylem yapmayın" dedi. Çakmak, Başbakanlığın önüne tanker park eden Kazım Gemalmaz'ın durumunun da çok kötü olduğunu belirterek, Gemalmaz'ın, "İntihar edeceğim. Kendimi trenin altına atacağım'' dediğini anlattı.

TANKERCİ YİNE YOLDA KALDI
Yazar kasacının ardından Başbakanlık binası önüne tankeriyle gelip, "Başbakan'a hediye getirdim" diye bağıran Kazım Gemalmaz da, Yıldız'ı zincirleme eylemi nedeniyle kutladı. "İnsanın burasına kadar gelmese, eylem yapmaz" diyen Gemalmaz, Başbakan Bülent Ecevit'e de sitem ederek "Başbakan'dan 'oğlum nedir sorunun?' diyerek dinlemesini beklerdim, kimsenin umurunda değil" dedi. Gemalmaz, eylemden sonra parka çekilen ve iki haftadır cezasını ödeyemediği tankerine de dün kavuştu. Gemalmaz, dün 18 milyon liralık cezasını ödeyip tankeri aldı. Başbakanlık'taki eyleme gitmek için 5 milyon liralık mazot aldığını söyleyen Gemalmaz, tankeri satılması için galeriye götürürken mazotu bitince yolda kaldı. Gemalmaz, bu kez de mazot derdine düştü.

DAMA ÇIKAN BİLE OLDU
Başbakanlık binasında en ilginç eylem ise, Erbakan'ın Başbakanlığı döneminde gerçekleşti. Erbakan'ın Başbakanlık'tan çıkışı sırasında Başbakanlık binasının çatısından, bir genç bağırmaya başladı. Güvenlik aşamalarını geçip, dama çıkmayı başaran genç, polislerle uzun süren kovalamaca sonunda yakalandı.

Cengiz UYSAL - Göksel ÇAĞLAV

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır