kapat
21.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Veliler Ankara'ya yürüyor


Yarım ve 1 puan yüzünden çocukları sınıfta kalan lise 1 öğrencilerinin velileri, seslerini duyurabilmek ve soruna çözüm bulmak için bugün Başkent'e yürüyüşe geçecek
Daha önce 2 olan sınıf geçme notunun Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği gereği klasik liselerde 2.5'a, Anadolu, süper ve özel liselerde 3'e yükseltilmesi nedeniyle mağdur olan öğrenci velileri, seslerini duyurabilmek için bugün Ankara'ya yürüşe geçecek. Bugün saat 16.00'da Kozyatağı'ndaki Carrefour önünde başlayacak yürüyüşü organize eden velilerin önderliğini yapan Nükhet Çağlar, organizasyonun tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, "Ekonomik kriz döneminde öğrencilere ve velilere yapılan bu haksızlığın giderilmesi gerekiyor. 100 bine yakın öğrenci sınıf tekrarı ya da okuldan atılma durumuyla karşı karşıya. Bu tablo asla küçümsenecek bir sorun değil" dedi. Mağdur olan tüm velileri yürüyüşe katılmaya çağıran Nükhet Çağlar, "Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu bu büyük mağduriyete seyirci kalmamalı" dedi.

HAKSIZLIK SON BULMALI
Mesut Türk adlı bir diğer veli de, Lise 1'inci sınıfta okuyan çocuğunun 13 dersten geçtiği halde matematik dersinden geçer not alamadığı için sınıf tekrarı yapacağını belirterek, "Böyle bir uygulama nerede görülmüş? Devletimizden bir defaya mahsus olmak üzere borç istiyoruz. Yönetmelikteki şartlar nedeniyle binlerce öğrenci ve veli mağduriyet yaşıyor" diye konuştu. Velilerinin düzenlediği toplantıda söz alan Lise 1'inci sınıf öğrencileri de, sınıf geçme not ortalamasının düşürülmesi gerektiğini söyleyerek şunları kaydetti: "Sadece bir dersten başarısız olmanız halinde sınıfta kalmanıza neden olan bu yönetmeliğin değişmesini istiyoruz. Velilerimizin Ankara'ya yürüyecek olması, ortada ne kadar büyük bir haksızlık olduğunun kanıtı."

"TÜM VELİLERİ BEKLİYORUZ"
Bugün saat 16.00'da Kozyatağı Carrefour önünden başlatacakları yürüyüşe katılmaları için tüm mağdur velilere çağrıda bulunan Nükhet Çağlar (solda), "Yönetmelik kurbanı olan her anne-baba bu organizasyona güç katmalı" dedi. Toplantıya katılan öğrenciler de gerekirse kendilerinin de Ankara yürüyüşüne katılacaklarını söyledi.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır