kapat
21.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Prostat kanserini domatesle yendi


Amerika'nIn Detroit kentindeki Wayne State Üniversitesi'nde kanser araştırmaları yapan Türk doktor Ömer Küçük, domates özü içeren kapsüller ile prostat kanseri tümörlerini 3 haftada küçültmeyi başardı.
Ameliyat bekleyen 26 prostat kanseri hastasının bir bölümüne, ameliyat öncesinde her gün iki kez domateste bulunan 'lycopen' maddesi içeren kapsüller verildi. Hastalar, 15 miligramlık kapsülleri 3 hafta kullandıktan sonra ameliyata alındı. Ameliyat sırasında, lycopen kapsülleri kullanan hastalarda tümörlerin küçülmüş olduğu belirlendi.

KARPUZDA DA VAR
Türk doktor, lycopen kapsülleri kullanan hastalarda prostat kanseri tümörlerinin, lycopen kapsülleri kullanmayan hastalara göre daha küçük olduğunu belirledi. Araştırmada kullanılan 15 mg lycopenin, 2.5 kilo domatese eşit olduğu belirtildi. Karpuz, pembe greyfurt, üzümde de bulunan lycopen maddesinin, prostat kanseri riskini düşürdüğü daha önce yapılan bazı araştırmalarda da belirlenmişti.

KANSER UZMANI
Prof. Dr. Ömer Küçük, Amerika'da kanser önleme konusunda araştırmalar yapan önemli bilimadamları arasında yer alıyor ve yaptığı araştırmalar dünyaca ünlü sağlık dergilerinde yayınlanıyor.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır