kapat
21.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yaz yağmuru değil yas yağmuru


Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun sağnak yağış, başta megakent İstanbul olmak üzere İzmit, Tokat, Adana ve Bursa'da hayatı felç etti

E-5 VENEDİK GİBİ OLDU
Türkiye iki gündür yağan sağnak yağmura teslim oldu. İstanbul'da hafta sonundan itibaren etkili olan yağmur, şehrin özellikle Anadolu yakasını vurdu. E-5 karayolunun Pendik ile Tuzla arasındaki bölümü tamamen sular altında kalırken, birçok aracın yoldan çıktığı ve suların içinde sürüklendiği görüldü. Yoğun yağışın sıkıştırdığı hava trafiği nedeniyle Düsseldorf-İstanbul seferini yapan bir uçak Sabiha Gökçen Havaalanı'na indirildi.

İTFAİYE ALARMA GEÇTİ
Tuzla Şifa Mahallesi'nde de 50 ev ve işyeri sular altında kaldı. Tuzla Aydınlı Köyü'ndeki bir plastik fabrikası da yağmur suları altında kalırken, 12 işçi fabrikanın çatısına çıkarak hayatlarını kurtarabildi. Belediye yetkililerinin verdiği bilgiye göre İstanbul'da toplam 244 ev ve işyeri sular altında kaldı. İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalın, tüm itfaiye ekiplerini telsiz anonsuyla uyararak su baskınlarına karşı hazır olmalarını istedi.

TREN SEFERLERİ DURDU
Sağnak yağış tren seferlerini de etkiledi. Tuzla tren istasyonundaki su baskını yüzünden banliyö seferleri aksadı. Ankara'dan İstanbul yönüne haraket eden Başkent Ekspresi, Tuzla istasyonunun sular altında kalması nedeniyle İzmit'te bekletildi. TCDD İstanbul Bölge Müdürü Nejat Fırat, sorunun altyapı eksikliğinden kaynaklandığını açıkladı. Kağıthane Ayazma Deresi de dünkü yoğun yağış yüzünden taşma noktasına geldi.

ACILARIN ŞEHRİ: İZMİT
İzmit'te bir haftada ikinci sel baskını yaşandı. Prefabrik evlerini su basan depremzedeler, bu kez de yağmur yüzünden mağdur oldu. Adana da dün yağmur ve fırtınaya teslim oldu. Fırtınanın şiddeti saatte 50 kilometreye ulaşırken, metrekareye 12 kilogram yağış düştü. Yoğun yağışa sevinen tek yer ise Konya oldu. Kuraklıkla karşı karşıya olan Konya'daki yağış, çiftçilerin yüzünü güldürdü.

İstasyonu su bastı
Sağnak yağmur nedeniyle E-5 Karayolu'nun Pendik Güzelyalı mevkii ile Gebze arasında kalan bölümü sular altında kaldı. Karayolunun Bayramoğlu-Çayırova mevkiinde bulunan BP Petrol İstasyonu ile aynı yerdeki Mc Donald's restoranını su bastı. Sağnak yağmurun başladığı gece saatlerinden itibaren su baskınının yaşandığı istasyonda hizmete ara verildi. Yeraltında bulunan benzin depolarının yağmurdan etkilenmesini önlemek amacıyla, benzin pompaları da kapatıldı.

Bülent AYDOĞDU/Kaan ÖZBEK

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır