kapat
21.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

Hızlı tren rafa kalktı


Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, 10 yıldır üzerinde çalışılan Ankara-İstanbul Sürat Demiryolu Projesi'nin gündemden kaldırıldığını açıkladı.
Vural, ''Zemin etütlerinin yapılmadığını ve nerede noktalanacağını dair bir çalışmanın bulunmadığını'' ifade ederek, ''Bu proje başlanmış, ama nereye, nasıl gidebileceği belli olmayan projedir'' dedi.

Vural, Ankara-İstanbul Sürat Demiryolu Projesi'nin birinci kısmı inşaatı olan Ayaş Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Vural'ın Ayaş Tüneli'nde yaptığı incelemeye Bakanlık yetkilileri ile tünel müteahhidi Nurettin Çarmıklı da katıldı. Ulaştırma Bakanı Vural, incelemeleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ''Bu projeyi rafa kaldırdınız mı'' sorusu üzerine Vural, şunları söyledi:

''Bu proje başlanmış, ama nereye, nasıl gidebileceği belli olmayan projedir. Zemin etütleri yapılmamış, nerede noktalanacağına dair proje çalışması elimizde olmayan bir proje olarak gözüküyor. Yapılan bütün yatırımları değerlendirerek, karara varacağım."

"Vatandaşların vergileriyle yapılan bu projelerin halka hizmet verecek hale dönüşmesini istiyoruz" diyen Oktay Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son 5 yıldaki ödenekleri dikkate aldığınızda yılda bir milyon 100 bin dolar civarında bir ödenek verilmiş. Böyle devam edeceksek, bu projeyi 50 yılda ancak bitirebiliriz."

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır