kapat
21.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

500 milyon dolar için içerden 1 cent almadık


İş Bankası, 500 milyon dolar dış borcun yurtdışı bankalardaki kaynaklardan karşılandığını açıkladı
İş Bankası, 500 milyon dolarlık dış borç ödemesinin iç kaynaklara başvurmadan ödendiğini açıkladı. Bir basın organı tarafından geçen hafta boyunca sürekli tekrarlanan haberleri 'maksatlı' olduğunu belirten banka açıklamasında şöyle denildi:

"Bankacılık ve cep telefonu operatörlüğü alanlarında da faaliyet gösteren bir yayın grubunun TV ve radyolarında yer alan ve "İş Bankası'nın sendikasyon kredisi ödemesi için iç piyasada yarattığı talep, dolar kurunu yükseltti" şeklindeki haberler tamamen gerçek dışıdır. 17 Ağustos'ta yapılan ödeme öncesinde yurtiçi kaynaklara başvurulmadığı gibi Merkez Bankası nezdindeki döviz depo hesapları da kullanılmamıştır. Ödemenin tamamı yurtdışı bankalardaki muhabir mevcutlarından karşılanarak döviz kuru üzerinde hiç bir baskı yaratmamıştır. Gerçekte döviz üzerindeki bu baskıyı, tasarruf sahiplerini telaşa sevk eden bu tür yanlış haberler oluşturmaktadır. Bankamız bu tür maksatlı haberlere karşı yasal önlemi almakta tereddüt etmeyecektir."

İş Bankası, "Hayali Bilanço Gerçek Yazı" başlıklı yazıya ilişkin olarak da bir açıklama yaptı. Bankanın iki farklı döviz kuru ile iki ayrı bilanço yayınladığı öne sürülen haber konusunda şöyle denildi:

"İş Bankası'nın Türkiye Bankalar Birliği'nin yabancılar için hazırlanan sayfasına gönderdiği bilançoda döviz kurunun 1 milyon 20 bin üzerinden hesapladığı belirtilmektedir. Bankamızca, bu kur esas alınarak hazırlanmış herhangi bir mali tablo gönderilmemiştir. Türkiye Bankalar Birliği tüm bankaların finansal tablolarını söz konusu tarih itibariyle Merkez Bankası'nın ilan ettiği 1 milyon 20 bin 560 lira olan döviz kuru dikate alınarak, daha önceki dönemlerde de olduğu üzere ABD Doları'na çevirmiştir."

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır