kapat
21.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

Tarihi binayı Oyak aldı


Uzun pazarlıklar sonunda altı bankayı bünyesinde bulunduran Sümerbank'ı satın alan Oyak Grubu, bankaya yıllarca genel müdürlük olarak hizmet veren Karaköy'deki tarihi binanın da sahibi oldu.
Daha önce Eskidji tarafından satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında yer alan ancak talip bulamayan Bankalar Caddesi'ndeki tarihi bina için Oyak Grubu'nun 3.5 trilyon liraya yakın bir bedel ödediği ifade ediliyor. 1933 yılında Sümerbank kurulduğunda Genel Müdürlük yapılan bina bir süredir bankanın Bilgi İşlem Merkezi olarak kullanılıyordu. Oyak Grubu'nun sadece bu bina değil, bankanın mülkiyetinde olan 40 şubeyi de yaklaşık 40 trilyon lira bir bedelle bünyesine kattığı öğrenildi.

Oyak'ın Sümerbank ile satın aldığı bir başka kurum ise daha önce Yaşarbank'a hizmet veren Yadaş. Yaşarbank'ın iştiraki için Fon'a geçen ve daha sonra Sümerbank'a devredilen Yadaş, bankaya yazılım ve teknoloji hizmeti veriyordu.

Bu arada Fon yönetimi tarafından ihtiyaç fazlası gayrimenkul ve menkulleri satışa çıkarılan Sümerbank'ın elinde kalan 1000'e yakın gayrimenkul ise yeniden TMSF'na geri geliyor.

Hacer GEMİCİ

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır