kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Beşinci Kat da terasa açıldı


Beşinci Kat'ın terası açıldı.
Geceleri nefis ama sabahları ev yapımı birbirinden güzel reçeller eşliğindeki kahvaltıyla bir başka güzel... Hep çok özenmişimdir, şöyle güzel bir terasım olsa da çiçekler, fenerler koysam, güzel güzel içkilerimi, yemeklerimi hazırlasam, bir güzel keyfime baksam diye... Bütün bunların üstüne bir de manzara isteyecek kadar uçmadım tabii. Bu yüzden Beşinci Kat'ın terası tek kelimeyle mükemmel.

İstanbul eğlence hayatını az çok bilenler Beşinci Kat'ın ismini muhakkak duymuştur. Bir dönem marjinal müşterileriyle tanınan mekân bu yaz terasını açtı. Tarifimden az çok nasıl bir yer olduğunu çıkarmışsınızdır herhalde. Buna bir de Boğaz manzarası ekleyin tam olsun. Fakat bahsetmem gereken başka ve çok önemli bir özelliği var: Yemekleri.

Beşinci Kat'ın sahibesi Yasemin Alkaya (kendisi aynı zamanda bir tiyatro oyuncusu ve onu muhtemelen 'Mum Kokulu Kadınlar' filminden hatırlayacaksınız) yemeklerin çoğunu kendi elleriyle yapıyor. Böyle lezzetli bir mercimek köftesini başka yerde bulmak pek de mümkün değil. Sonra öyle her yerde bulamayacağınız buğday salatasını yiyebilirsiniz Beşinci Kat'ta.

PÜFÜR PÜFÜR
Türk yemeklerinin yanı sıra İtalyan, Thai ve Çin mutfaklarından da örnekler sunuluyor. Servis sabah 10.00'da başlıyor, gece 02.30'a kadar da devam ediyor. İngiliz kahvaltısı ve normal kahvaltı tabağının fiyatı 4.5 milyonla 9.5 milyon arasında değişiyor. Ayrıca pazar sabahları da 11.00'den 14.00'e kadar süren özel bir brunch var. Açık büfede ev yapımı kekler, kurabiyeler, çörekler, yanında da limitsiz kahve ve soğuk içecek bulunuyor. Fiyatı ise 25 milyon. Bu brunch'larda ayrıca Yasemin Hanım'ın annesi Ayfer Alkaya'nın güzel ellerinden çıkma ev yapımı reçellerden de tadabilirsiniz.

Beşinci Kat'ta müzik konusunda hiçbir zaman kötü bir sürpriz yaşamayacağınıza emin olun. Sohbetiniz, yemeğiniz ya da kahvaltınız sırasında size eşlik edecek olan tek ses, derinden gelen hafif bir müzik. Yalnız giderken, özellikle de akşam saatleriyse üzerinize bir şeyler almayı sakın unutmayın. Beşinci Kat püfür püfür diye tabir edilen yerlerden biri. En güneşli saatlerinde bile hafif esinti insanın üzerindeki ağırlığı da alıp götürüyor. Rezervasyon için tel: 0212 293 37 74 Adres: Sıraselviler Cad. Soğancı Sok. Bilsak apt. No: 7 Taksim/İstanbul.

ASLI E. PERKER

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır