kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Orgeneral Özkök: Uyanık olmalıyız


1. Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral Doğan, görevi Orgeneral Timur'dan teslim aldı.
Ege Ordu Komutanlığı'ndan 1. Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral Çetin Doğan, Selimiye Kışlası'ndaki karargahta dün düzenlenen bir törenle görevini Orgeneral Necdet Timur'dan devraldı.

Törene Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök, 1.Ordu Komutanlığı personeli, İstanbul Valisi Erol Çakır, Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve çok sayıda üst düzey bürokrat katıldı. Orgeneral Özkök, törende yaptığı konuşmada "Gücümüzü yıpratacak ve bizi hedefimizden saptıracak her türlü olumsuzluklara karşı uyanık olmak mecburiyetindeyiz. Birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü faaliyete karşı milli menfaatleriniz etrafında kenetlenmeliyiz. Atatürk ilke ve inkılapları ile düşünce sisteminin ve bunların ışığından elde ettiğimiz kazanımların bugünün ve geleceğimizin teminatı olduğu gerçeğini hiçbir zaman unutmamalıyız" diye konuştu.

Orgeneral Özkök, emekliye ayrılan Orgeneral Timur'a, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ederken, 1. Ordu Komutanlığı'nın 67. komutanı olarak görev yapacak olan Orgeneral Çetin Doğan'ı da tebrik etti. Orgeneral Özkök, Marmara Depriminin 2. yıldönümü nedeniyle depremde ölenleri rahmetle andığını da sözlerine ekledi.

Org. Timur da "1. Ordu Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine Atatürkçü düşünce sistemine ve TSK'nın milletimizin güvenine mazhar olmuş varlığına sinerjik bir sadakatle üstün bir görev anlayışı içinde inançla çalışmasını sürdürmüştür" diye konuştu. Orgeneral Doğan ise 1. Ordu'nun ulusal bütünlüğün devamında en önemli güvence olmaya devam ettiğini belirterek, "1. Ordu, ulusal çıkarların gözetilmesi gerektiği yerlerde gücünü uluslararası platforma taşıyabilecek bir düzeye ulaştı" dedi.

Kaan ÖZBEK-Bülent AYDOĞDU

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır