kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yıldız'ın ölüm direnişi


Ölüm orucunun 301. gününde babası tarafından örgüt evinden kaçırılıp hastaneye kaldırılan Yıldız Gemicioğlu, hastanede de tedavi olmayı kabul etmedi
Bunun üzerine baba Habib Nacar Gemicioğlu dün kızını hastaneden bilinmeyen bir yere kaçırdı. Şimdi ne polis, ne de eylemciler Yıldız'ın yerini bilmiyor.

Yıldız Gemicioğlu, Küçükarmutlu'daki örgüt evinde ölüm orucunun 301'inci gününde babası tarafından kaçırılıp İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Servisine kaldırıldı. Kaldırıldığı hastanede şuuru açık olan ve tedaviyi kabul etmeyen Yıldız Gemicioğlu, önceki gece yarısı da babası tarafından bu sefer hastaneden bir kere daha kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

Ölüm orucunun 301'inci gününde babası tarafından kaçırılarak hastaneye yatırılan Yıldız Gemicioğlu'nun avukatı Behiç Aşçı, Yıldız Gemicioğlu'nun polis tarafından kaçırıldığını iddia ederek "Yıldız hastanede tedaviyi kabul etmediği için babası ve polis tarafından kamuoyuna yansımaması için hastaneden kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürdü. Yıldız kendi isteğiyle ölüm orucundaydı. Bilinci yerinde olduğu için tedaviyi kabul etmedi. Bunun üzerine polis, Yıldız Gemicioğlu'nu yanına alarak hastaneden ayrıldı. Gemicioğlu'nun nereye götürüldüğü bilinmiyor.

AİLE: REHİN ALINMADIK
Yıldız Gemicioğlu'nun avukatı Behiç Aşçı, Yıldız'ın babası tarafından zorla dövülerek evden alındığını, ölüm orucunun 301'inci gününde olan Yıldız'ın sağlık durumundan endişe duyduğunu da belirtti. Bu arada Yıldız Gemicioğlu babası tarafından Armutlu'daki örgüt evinden kaçırıldıktan sonra Yıldız'ın annesi, teyzesi ve abisinin örgüt tarafından rehin alındığı iddia edildi. Ancak Armutlu'daki örgüt evinde bir açıklama yapan Yıldız Gemicioğlu'nun ailesi rehin alınmadıklarını örgüt evine kendi istekleri ile geldiklerini ve evde kendi istekleri ile kaldıklarını açıkladılar. Aile, ölüm orucundakilere destek için evde bulunduğunu da belirtti.

Kendimizi yakarız
YIldIz Gemicioğlu'nun ağabeyi Mehmet Gemicioğlu, babası Habib Nacar Gemicioğlu'nun polis tarafından gözaltına alındığını iddia etti. İstanbul Küçükarmutlu'daki eylem evleri çevresinde kurulan polis barikatları ile ilgili olarak da konuşan Gemicioğlu, "Bu barikatlar ne kadar etkili olur bu tartışılır. Ama biz esas polis müdahalesine karşı kendimizi bedenlerimizle savunacağız. Polis müdahale ederse ben ve birçok insan kendini yakmaya hazır" dedi. Ardından Sarıyer Cumhuriyet Savcılığa'na başvurarak suç duyurusunda bulunan anne Yüksel Gemicioğlu, eve operasyon düzenleyerek baba Habib Nacar Gemicioğlu ile kızını evden çıkaran polisler hakkında şikayetçi oldu. Kızının kendi isteğiyle ölüm orucu eylemine katıldığını söyleyen anne Yüksel Gemicioğlu, ne örgüt, ne de aileden kimsenin kızına baskı yapmadığını söyledi.

Yüksel Gemicioğlu'nun başvurusunun ardından savcılığa gelen Habib Nacar Gemicioğlu da verdiği ifadesinde kızının isteğiyle değil, baskı altında ölüm orucu eylemine katıldığını belirterek, "Kızımı kurtardım" dedi.

Anne ve baba Gemicioğlu, savcılık çıkışında Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınarak ifade almak için şubeye götürüldü.

POLİS EV ÇEVRESİNE BARİKAT KURDU
Sarıyer Küçükarmutlu Mahallesi'ne giriş-çıkışların kontrol altına alınmasının ardından ölüm orucu tutanların yakınları eylemin devam ettiği evlerin çevresine barikat kurdu. Ölüm orucu tutanların yakınları barikatları çeşitli malzemeler ve taşlarla güçlendirmeye çalışıyor. Ölüm orucu tutanlar ise "Polis müdahale ederse kendimizi yakacağız" dediler. Polis eylem evlerinin çevresinde önlem alarak içeri giriş-çıkışları engelledi.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır