kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Erdoğan 'Kükreyin' dedi partide isyan başladı


AK Parti'li 17 milletvekili isyan bayrağı açtı ve grup başkanvekilliği seçiminde aday çıkardı
AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu seçiminde çarşaf liste yerine kendi listesini oylatan Tayyip Erdoğan'a karşı parti içi isyan başladı. AK Parti'nin Meclis'teki ilk grup toplantısında yapılan seçimde partiiçi muhalefet ilk kez boy gösterdi.

Erdoğan, partisinin ilk grup toplantısında, milletvekillerinden "ülke ve millet çıkarları söz konusu olduğunda kükremelerini" istedi. Partide muhalefete şiddetle ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Sizler birer parmak kaldırma makinası olmaktan çıkıp özgür halk temsilcisi olacaksınız" dedi.

VE İLK MUHALEFET
Toplantıda daha sonra Erdoğan'ın milletvekili olmaması nedeniyle Meclis grubunun başkanlığı için seçim yapıldı. Yönetimin aday gösterdiği Bülent Arınç, tek aday olarak girdiği seçimde oy birliğiyle grup başkanı oldu. Grup başkanvekilliği seçiminde ise muhalefet ortaya çıktı.

Önceki gün yapılan MKYK seçiminin ardından biraraya gelen 17 milletvekilinin aldığı karar doğrultusunda, grup başkanvekilliği seçimi için yönetimin adaylarına karşı Mustafa Baş ve Mehmet Çiçek muhaliflerin adayı oldular. Muhaliflerin Faruk Çelik'i de aday gösterme kararı aldığı, ancak durumu haber alan Tayyip Erdoğan'ın önceki gece Çelik'in evine giderek, aday olmaması için ikna ettiği öğrenildi.

Çiçek dünkü toplantıda söz alarak "Yönetime girecekler belirlenip empoze ediliyor. Böyle demokrasi olmaz" dedi. Erdoğan ise "Bazı hatalar olmuştur, düzeltilecek" dedi. Yapılan seçimde Baş ve Çiçek yeterli oyu sağlayamazken, yönetimin adayları Hüseyin Çelik, Mehmet Ali Şahin ve Salih Kapusuz grup başkanvekili oldular.

GÜL, İKİNCİ ADAM
Grup başkanlığına Bülent Arınç'ın getirilmesinin ardından Abdullah Gül de Erdoğan'dan sonra "ikinci adam" oldu. AK Parti Başkanlık Divanı'nda Ertuğrul Yalçınbayır Genel Sekreter olurken, genel başkan yardımcılıkları da şöyle dağıtıldı:

* Abdullah Gül: Siyasi ve hukuk işlerinden sorumlu,

* Abdüllatif Şener: Teşkilattan sorumlu,

* Vecdi Gönül: Seçim işlerinden sorumlu

* Murat Mercan: Tanıtım ve medyadan sorumlu,

* Yaşar Yakış: Dış ilişkilerden sorumlu,

* Sadık Yakut: Sosyal işlerden sorumlu,

* Abdulkadir Aksu: Yerel yönetimlerden sorumlu,

* Ali Coşkun: Ekonomik işlerden sorumlu,

* Akif Gülle: Halkla ilişkilerden sorumlu,

* Bülent Gedikli: Mali ve idari işlerden sorumlu

* Hilmi Güner: Teknoloji ve araştırmadan sorumlu.

Hüseyin ÖZALP

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır