kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yoksula acil yardım


Sosyal patlamayı önlemek için Dünya Bankası desteğiyle öğrencilere 80 trilyon dağıtmaya karar veren hükümet, yoksullara da 301 trilyonluk yardım dağıtacak
Ekonomik Program'a destek amacıyla oluşturulan Sosyal Program çerçevesinde yıl sonuna kadar yapılacak "acil yardım" uygulamasının kapsamı genişletildi. Hükümet, yoksul öğrencilere 80 trilyon liralık eğitim yardımına ek olarak, 301 trilyon lira tutarında yiyecek, giyecek, yakacak yardımı yapma kararı aldı.

Yıl sonuna kadar dağıtılacak 301 trilyon tutarında giyecek, yiyecek, yakacak ve sağlık yardımı ile 80 trilyon liralık eğitim yardımının 125 trilyon lirası Dünya Bankası'ndan alınan kredi ile karşılanacak. 251 trilyon liralık yardımı ise hükümet kendi kaynaklarıyla finanse edecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu, Dünya Bankası kredisine başvurmaksızın, yılın ilk 6 aylık döneminde sosyal yardımlar için 173 trilyon lira harcamıştı.

KİMLER YARARLANACAK?
Devlet Bakanı Hasan Gemici, yardımların il ve ilçelerde faaliyet gösteren 931 Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na gönderilmeye başlandığını açıkladı.

Acil yardım, çocuk, genç, özürlü, yaşlı ve kadınlara yapılacak. Yardıma muhtaç olanlar, Sosyal Yardım-laşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Mütevelli Heyet-leri'nce belirlenecek.

Eğitim yardımında okul müdür-lerinden, fakirlere yapılacak gıda, yiyecek, yakacak yardımlarında ise muhtarlıklardan bilgi alınacak. Devlet Bakanı Hasan Gemici, özellikle bu kışın zor geçmemesi için yoksul kesimlere yüksek miktarda yakacak ve yiyecek yardımı yapılacağını söyledi.

SIKI DENETİM YAPILACAK
Yoksullara yapılacak para, gıda, yakacak, giyecek ve sağlık yardımı ile meslek edindirme harcamaları için ayrılan kaynağın doğru kullanılıp kullanılmadığı da sıkı bir biçimde denetlenecek. Sözkonusu kaynak başka bir amaç için kullanılmayacak, başka bir hesaba aktarılamayacak. Sosyal Yardım Vakıfları, yapacakları harcamalara ilişkin banka dekontları ile yardıma ilişkin diğer bilgi ve belgeleri ayrı bir şekilde dosyalayarak, istendiğinde Ankara'daki Fon merkezine gönderecek.

Vakıflarca yapılacak harcamaların ve yardım çalışmalarının ön denetimi, Başbakanlıkça görevlendirilecek Teftiş Heyeti tarafından yapılacak. Ayrıca valiler, il merkezi ve bağlı ilçelerde uygulamanın eş güdüm içerisinde yürütülmesi amacıyla yardımların yerinde, zamanında ve eksiksiz yapılması konusunda her türlü denetimi yaparak gerekli tedbirleri alacak. Uygulamanın her aşamasında Ankara'daki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu merkezi ile il ve ilçelerdeki vakıflar, gerekli bilgi ve belgelerin akışını düzenli olarak sağlayacak.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır