kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ekmek mafyası terörü


Ucuz ekmek sattığı için bir fırıncıyı döven ve haraç isteyen Mamak Ülkü Ocakları Başkanı ile 2 kişi DGM'ce tutuklandı
Mamak Ülkü Ocağı'nda bir fırıncının ucuz ekmek sattığı için dövülmesi ve zorla para tahsil edilmesi olayına Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi el koydu.

Mamak Dostlar Mahallesi'nde ekmek fırını bulunan Burhanettin Öztürk, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak, ucuz ekmek sattığı için dövüldüğünü ve tehditle kendisinden para istendiğini bildirdi. Telefonla Mamak Ülkü Ocağı'na çağrıldığını belirten Öztük, buraya gittiğinde ocak başkanı olduğunu öğrendiği Yasin Erdem adlı kişinin kendisine tehdit ve hakarette bulunarak, 100 bin liradan sattığı ekmeğin fiyatını, 125 bin liraya yükseltmesini istediğini söyledi.

10 MİLYAR HARAÇ İSTEDİLER
Erdem'in bundan sonra Mamak Bölgesinde fırıncılık yapan kişilerin ocağa 10'ar milyar lira para vereceğini de söylediğini ifade eden Öztürk, ayrıca kendisine 226 milyon liralık bir faturayı da ödemesi için baskı yapıldığını bildirdi. İstenen şeylere karşı çıkması üzerine sopalarla dövüldüğünü söyleyen Öztürk, daha sonra arabayla Üreğil Tren İstasyonu civarına götürüldüğünü, bir ara arabadan atlayıp kaçtığını bildirdi.

Öztürk'ün ifadesi üzerine DGM'nin talimatıyla Yasin Erdem, S. Erdem, E. Aydın ile Üreğil Ülkü Ocağı Başkanı Ş. Erdoğan gözaltına alındı. Mamak Ülkü Ocağı'nda yapılan aramada 3 sopa, 1 metal saplı balta, 1 satır, 1 ekmek bıçağı ve 1 de sallama tabir edilen bıçak ele geçirildi. Dün DGM'ye çıkarılan sanıklardan Yasin Erdem, S. Erdem ve E. Aydın tutuklandı.

Göksel ÇAĞLAV

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır