kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Helikopterli kurtarma


S.O.S Uluslararası Afet Öncesi Hazırlık Fuarı, dün Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından oluşturulan kurtarma ekibi DAK'ın görkemli gösterisiyle açıldı
S.O.S 2001 Uluslararası Afet Öncesi Hazırlık Fuarı, dün CNR Dünya Ticaret Fuar Merkezi'nde açıldı. 5 gün süreyle açık kalacak olan fuara, İstanbul Valiliği, 1. Ordu Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, İl Sivil Savunma Müdürlüğü, Kızılay gibi 90'a yakın sivil kuruluş katıldı.

Fuar, 1. Ordu Komutanlığı ve İl Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından düzenlenen deprem anı ve deprem anında yaralanan insanların nasıl kurtarılacağına ilişkin gösteriyle açıldı.

KURTLAR HALATLA İNDİ
AçIlIŞ öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından oluşturulan kısa adı "DAK" olan kurtarma ekibi, fuarda mini bir gösteri yaptı. Deprem anında ve sonrasında yaralanan insanların nasıl kurtarılacağına ilişkin gösteri çerçevesinde temsili afet bölgesine gelen ekipler, helikopterden halatlar ve enkaz altında canlı aramak için yetiştirdikleri kurt köpeğiyle birlikte indi. Ekipler hemen arama çalışmalarına başlarken, deprem kırma cihazlarıyla temsili enkaz altından yaralıyı çıkaran DAK ekipleri ilk müdahaleden sonra yaralıları sedyeye bağlayarak helikoptere çıkardı.

Helikoptere bindirilen yaralı hastaneye götürüldü. DAK'ın başarılı gösterisinin ardından İstanbul Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği de çatı üzerinden yaralı nakli tatbikatını da başarıyla gerçekleştirdi.

Ferat GÜLVE Ğ Neslihan KESKİN

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır