kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Balonlu anma


Marmara Depremi'nin ikinci yıldönümünde, depremin merkez üssü Gölcük'te de anma törenleri düzenlendi.
Depremde en büyük kayıpların yaşandığı Gölcük'ün Kavaklı sahilinde bulunan Barbaros Hayrettin Lisesi'nde düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı. İlçedeki 26 okulun 40 öğretmeni ve 668 öğrencisi, gözyaşlarıyla anıldı. Felakette yaşamını yitiren öğrencilerin ve öğretmenlerinin isimlerinin yazılı olduğu balonlarla törene katılanlar, saat 03.02'yi gösterdiğinde ellerindeki balonları bıraktı.

Gölcük Belediyesi tarafından Anıtpark'ta açılan Deprem Fotoğrafları Sergisi'nde de, 17 Ağustos 1999'da yaşanan acılar yaklaşık 100 fotoğrafla dile getirildi. Sergiye büyük ilgi gösteren depremzedelerin bir bölümü, kendi evlerinin enkazını gösteren fotoğrafları görünce hüzünlendiler.

İLÇEDEN KAÇANLAR DA GELDİ
Kavaklı sahilinde ise amatör bir tiyatro toplululuğunca, "Sizi Asla Unutmadık ve Asla Unutmayacağız" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. 45 dakika süren oyunda, adeta kendi yaşamlarını izleyen depremzeler gözyaşlarını tutamadı. Bu arada, bazı izleyecilerin de deprem sonrası enkazda kaybolan yakınlarının fotoğraflarını göğüslerinde taşıdıkları gözlendi. Marmara depreminin ardından ilçeden ayrılan çok sayıda depremzede, anma törenleri için ilçeye gelmişti.

Kaybettikleri çocukları, anne-babaları, kardeşleri ve yakınları için biraraya gelen ve sayıları birkaç bini bulan Gölcüklüler, zaman zaman gözyaşlarını tutamayarak ağladı.

Ali ÖZLÜER - Burak KARA

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır