kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

KISA KISA KISA


ABD'den övgü
ABD Hazinesi Afrika, Ortadoğu ve Güney Asya'dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Steven Radelet,Türkiye'nin ekonomik reformlar konusunda gösterdiği ilerlemeyi övdü, ancak faiz oranlarının düşmesi ve hükümetin reformlarda kararlı olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Bu hafta içinde Ankara'da Devlet Bakanı Kemal Derviş ve Merkez Bankası Süreyya Serdengeçti ile görüşen Radelet, "Çok az ülke bu kadar kısa sürede bu kadar çok reform yapmıştır. Son birkaç ayda reformları uygulamak için gösterdikleri ilerleme dikkate değer" dedi.

IMF: İyi yoldasınız
IMF Dış İlişkiler Direktörü Tom Dawson yaptığı olağan basın toplantısında Türkiye'nin uyguladığı ekonomik programla ilgili olumlu mesajlar verdi. Dawson toplantıda, "Kesinlikle programın iyi gittiğini düşünüyoruz. Açıkça görülüyorki sürekli ve kesintisiz uygulamada gözönünde bulundurulması gereken bir piyasa güveni mevcut" dedi. Dawson ayrıca Eylül başında Türkiye'ye bir heyet göndereceklerini belirtti. Eğer bu heyetin Türkiye incelemesi iyi giderse programın IMF yönetim kurulunda 10. gözden geçirme toplantısının Eylül sonunda veya Ekim başında yapılabileceği anlamına geliyor.

Reel sektöre kredi zirvesi
Reel sektör ile finans sektörü arasında sorunlara yol açan kredi işleyişi 21 Ağustos'ta Devlet Bakanı Kemal Derviş başkanlığında yapılacak toplantıyla ele alınacak. Ekonomi yönetimi, kaynak yetersizliği nedeniyle müdahale edemediği kredi ödemeleri için reel sektör ile bankacılık sektörünün bir uzlaşma platformunda buluşmasına çalışacak. Derviş başkanlığındaki toplantıya, TOBB ve Bankalar Birliği'nden ikişer, TÜSİAD, Hazine, Merkez Bankası, Eximbank, kamu bankaları ve BDDK'dan da birer üst düzey temsilci katılacak.

Benzine yine zam geldi
Akaryakıt ürünleri pompa fiyatlarına kurşunsuz ve süper benzinde yüzde 3.5, normal benzinde yüzde 3.3, motorinde ise yüzde 4.74 oranında zam yapıldı. Akaryakıt Ana Dağıtım Şirketleri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, bugünden geçerli ayarlama sonrası litre fiyatı İstanbul'un Avrupa yakasında kurşunsuz benzinde 1 milyon 146 bin lira, süper benzinde 1 milyon 148 bin lira ve normal benzinde 1 milyon 98 bin liraya yükseldi. İstanbul'un Avrupa yakasında motorinin yeni litre fiyatı ise 839 bin lira oldu.

UniCredito İktisat'a talip
BDDK tarafından ihale süreci başlatılan İktisat Bankası'na bir talip çıktı. Daha önce Demirbank'a da teklif veren ancak, HSBC'nin gerisinde kalan UniCredito İtaliano Spa, İktisat Bankası için gizlilik anlaşmasına imza attı. BDDK, 15 Mart 2001 tarihinde Fon'a geçen İktisat Bankası'nın satışı ile ilgili UniCredito Italiano Spa'nın teklif verdiğini belirtilerek şöyle denildi: "Söz konusu banka ile gizlilik anlaşması yapılmış, gerekli incelemeler için izin verilmiştir"

Boyner, Fiba Bank'a ortak
Boyner Grubu, Advantage Card için Fiba Grubu ile ortaklık yolunda önemli bir adım attı. BDDK, Fiba Bank'ın yüzde 49.9 hissesinin Boyner'e devredilmesine onay verdi. Bu arada Girişim Faktoring'in yüzde 40 olan ortaklık payı yüzde 20'ye, Finans Deniz Finansal Kiralama'nın yüzde 39 olan ortaklık payı yüzde 19.5'e, Fiba Holding'in ortaklık payı ise yüzde 20.1'den yüzde 10.4'e indirildi.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır