kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

Menderes açılamadı


Menderes Tekstil, "dövize değil, döviz kazandıran şirkete yatırım yapın" sloganıyla halka arz için düğmeye bastı. Ancak yatırımcı doları tercih edince arz ertelendi
Yaklaşık bir yıl aradan sonra "dövize değil, döviz kazandıran şirkete yatırım yapın" diyerek ikinci halka arza çıkan Menderes Tekstil, hüsrana uğradı. Talep gelmeyince halka arz girişimi ertelendi. Menderes Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, halka arz girişimi ile piyasaya moral vermek istediklerini ancak dövizdeki son hareketlenmenin önlerini kestiğini söyledi.

Yüzde 32 hissesinin daha halka arzı için SPK'dan izin alan ve Global Yatırım Ortaklığı aracılığı ile 15-16-17 Ağustos tarihleri arasında hisselerini İMKB'de halka arz eden Menderes Tekstil, beklediğini bulamadı. Global Menkul Değerler'den yapılan açıklamada, döviz kurlarındaki yükselişin arza yönelik olan talebi engellediği belirtilerek, "Piyasa koşullarının daha elverişli olduğu bir dönemde arz gerçekleştirilecektir" denildi.

YATIRIMCIDAN TALEP YOK
Halka arz kapsamında yapılan tüm işlemlerin de iptal edildiğini belirten Global Menkul Değerler yetkilileri, yatırımcıların mağdur olmasının istemedikleri için böyle bir karara vardıklarını söylediler. Menderes Tekstil, sermayesini 15.4 trilyon liradan 25 trilyon liraya yükseltmesi nedeniyle ihraç edilen 9.6 trilyon liralık nominal değerli hisse senetlerini, mevcut ortakların pay alma hakları tamamen kısıtlanarak, 15-17 Ağustos arasında borsa birincil piyasada halka arz edecekti. Bu arzla birlikte yüzde 46 hissesi borsada işlem görmeye başlayacak olan Menderes Tekstil'in hayalleri yeni bir denemeye kadar ertelenmiş oldu. Menderes Tekstil söz konusu halka arzdan 15 trilyon lira gelir elde etmeyi ve bunu kısa vadeli borçlarını kapatmakta kullanmayı planlıyordu.

İKİNCİ ERTELEME
Geçen yıl temmuz ayında yüzde 16 hissesi borsada işlem görmeye başlayan Menderes Tekstil, bu yıl temmuz ayında ikinci arz için harekete geçti. Ancak Telekom krizi ve ardından Enis Öksüz'ün istifasına kadar uzanan dolardaki dalgalanma bu kararın ertelenmesine neden oldu. Dalganın atlatılması ve piyasanın bir parça istikrara kavuşmasıyla birlikte SPK'den gerekli izinleri alan Menderes Tekstil'in ikinci girişiminde de döviz yine 1 milyon 500 bin sınırlarını zorladı. Yatırımcı döviz getiren şirket yerine dövize yatırım yapmayı tercih edip borsa düşüşe geçince beklenen talep gelmedi. Gerçekleşseydi krizden sonra ilk arz olma özelliğini taşıyacak olan halka arz da böylece "belirsiz bir tarihe ertelendi."

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır