kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


'Biz artık iş kadınıyız'
Trabzon'a haftada 3 kez sefer düzenleyen Kuban Havayolları'na ait uçaktan bu kez Nataşa değil iş kadınları çıktı! Fuhuştan kazandıklarıyla Rusya'da işyeri sahibi olan kadınlar şimdi Türkiye'deki kriz sayesinde Trabzon'a gelip ucuz mal alıyorlar. Yolculardan Natalai Gorbaski, 'Benimle gelenlerin birçoğu önceden fuhuş yapıyordu ama şimdi hepsi birer iş kadını oldu" dedi.

Ersin RAMOĞLU

Türkiye'de bir prenses
Ürdün Kralı Abdullah'ın amcası Prens El Hassan Bin Talal tatilini gizlice sürdürüyor. Kaldığı tatil yörelerinden çok keyif alan Prens, ailesine de Türkiye'yi tavsiye etti. Bunun üzerine 32 yaşındaki kızı Rahman El Hassan da önceki gün THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a geldi. Eşi Alaa Bateyneh ile gelen Prenses Rahman, zarafetiyle göz doldururken bebek beklediği de gözden kaçmadı.

Gökhan ARTAN

Limonlu çay kansere kalkan
ABD'de yapılan bir araştırma sıcak çay tiryakilerinin öldürücü bir deri kanseri türü olan melanomadan korunduğunu ortaya koydu. 450 cilt kanserli hasta üzerinde yapılan araştırmada bu kişilerin az çay tükettikleri belirlendi. Biyolojik Tıp Merkezi uzmanları tarafından yapılan açıklamada sıcak çayın içine turunçgillerden bir meyvenin kabuğunu atmakla cilt kanseri riskinin daha da azaltılabileceği belirtildi.

Sırt çantası bele zararlı
Amerikalı ortopedistler, sırt çantası taşıyan öğrencileri bel ve vücut ağrılarına karşı uyardı. Sırt çantasının ağrı ve vücut zayıflığına neden olduğu, adalelerin esnekliğini kaybetmesine yol açtığı kaydedildi. Philadelphia Çocuk Hastanesi ortopedi cerrahlarından Dr. Angela D.Smith, öğrencilere sırt çantasının yol açtığı bel ve vücut ağrılarından sakınmak için spor yaparak kaslarını güçlendirmelerini ve ağır çanta kullanmamalarını tavsiye etti.

Kalp hastalarına yeni test
İngiliz doktorlar göğsü sıkıştıran ağrıların kalpte hasar meydana getirip getirmediğini yeni bir test ile 6 saatte belirledi. Göğsünde ağrı duyan ve hastaneye başvuran hastalara bu yeni testi uygulayan araştırmacılar hangi hastanın kalp krizi, inme gibi riskleri taşıdığını kısa sürede saptadı. Şimdiye kadar göğüs ağrısıyla hastaneye başvuran hastalar 24 saat hastanede kaldıktan sonra risk durumlarını öğrenebiliyordu. Yeni yöntemle hızlı teşhis ve erken tedavinin yolu açılırken, masraflar da azaltılmış oldu.

Eski Bond yeni baba
Gişe rekorları kıran 007 James Bond serisine yeni bir kahraman ekleniyor: Baba Bond... İngiliz aktör Pierce Brosnan'ın canlandırdığı casus James Bond'un babasını ise 'eski Bond' Sean Connery canlandıracak. Ve filmin her bölümünde yer alan ve artık slogan haline gelen ünlü "Adım Bond, James Bond" sahnesi de değişecek. Yeni bölümde baba Connery, "Adım Bond, Andrew Bond" diyecek... 70 yaşındaki 'Sir' ünvanlı İskoçyalı oyuncu Connery'nin başrolünü paylaşacağı filmin çekimlerine önümüzdeki yıl başlanacağı belirtiliyor.

Kraliyet: Prens Charles sevgilisi ile evlenebilir
İngiltere Veliaht Prensi Charles, önümüzdeki yıl muradına erebilecek. İddialara göre Kraliçe Elizabeth, oğlunun uzun yıllardır birlikte olduğu sevgilisi Camilla Parker ile evlenmesine yeşil ışık yaktı. Ancak Kraliçe, düğünün önümüzdeki yıl yapılacak Altın Jübile kutlamalarından sonra yapılmasını istedi. Kraliyet bu evliliğe, Charles'ın Prenses Diana ile evli olduğu dönemde Camilla ile ilişki yaşaması ve Camilla'nın dul olması nedeniyle karşı çıkıyordu.

Batık Prens'in malları beklenen ilgiyi görmedi
Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah'ın kardeşi Prens Jefri'nin eşyalarının satıldığı açık artırmada beklenen gelir elde edilemedi. Aralarında itfaiye aracı, altın kaplama musluklar, altın klozet kapakları bulunan 10 bin parça eşyanın 15 ile 50 milyon dolar arasında satılması bekleniyordu. Önceki gün sona eren artırmada 10 milyon dolarlık satış oldu. Devlet bütçesinden aldığı 15.8 milyar doları batıran Jefri'nin adına kayıtlı mallar, ağabeyi tarafından satışa çıkarılmıştı.

Hamileliği yalan çıktı
Evliliği ile Vatikan'da skandal yaratan Başpiskopos Emanuel Milingo'nun karısı Maria Sung'un yalanı ortaya çıktı. "Hamileyim. Kocamı görene kadar açlık grevi yapacağım" diyen Sung'un yapılan testler sonrası hamile olmadığı ortaya çıktı. Moon tarikatının aracılığıyla 27 Mayıs'ta Sung ile evlenen Milingo ise sessizliğini koruyor. Bugün açlık grevinin dördüncü gününe giren Sung, "Vatikanlı yetkililer kocama ilaç verip kandırıyor" dedi.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır