kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Pespembe bir kış!


Armani, Donna Karan, Ferre gibi baba markalara göre bu kışın yazdan pek farkı yok. Ağırlıklı renk pembe...
Kış geliyor kararacağız diye dövünmenin ne kadar anlamsız olduğunu geçen hafta anladık. Çünkü geçen hafta Dünya'da isim yapmış bütün modacıların sonbahar-kış koleksiyonlarının yer aldığı fotoğraf CD'si elimize ulaştı. Aman Allahım o ne renkler? Pembe gömlek, mor etek, kırmızı çorap, yeşil ayakkabı...

Modacılar uçuk olmak için sınırlarını fazla zorlamaya başladılar. Delilik balonu şiştikçe şişiyor. Bizler şu gördüğünüz fotoğraflar nedeniyle söz konusu balonun patlayıp suratımıza yapışmasında korkuyoruz. Önümüzdeki yazın modası önü arkasına giyilen, kolların bağlandığı beyaz gömlek olursa hiç şaşırmayın.

TAPILAN KUMAŞ
Delilikte sınır tanımayan modacıların birleştiği tek noktanın ismi Lcyra... Hepsi Lycra'yı kullanıyor ve bu kumaşın varlığına adeta tapıyorlar. Örneğin Calvin Klein Lycra'yı; "Lycra modada 'in' ya da 'out' değil, bir yaşam biçimi" olarak tanımlıyor. Herkesin merak ettiği nokta ise Lycra'nın sahiplerinin mal varlığı! Yani zenginin malı züğürdün çenesi hesabı... En iyisi yorulmayalım ve kış koleksiyonlarına göz atalım.

Chanel: 'Çağdaş kadını pantolon giyen ve kendini daha az dişi hisseden' şeklinde tanımlayan Coco Chanel'in bu sözleri 2001-2002 sonbahar-kış koleksiyonunda ana hatlarını oluşturuyor. Chanel koleksiyonuna folklorik bir hava hakim.

Dolce & Gabbana: Dolce & Gabbana, soğuk kış günlerinde kadınları üşütmemeye niyetli. Bu sebeple "iki çorap üst üste giy" modasını başlatıyor. Bu çoraplardan birinin külotlu diğerinin ise diz üstünde olması gerekiyor. Dolce & Gabbana kış için renkleri hiç karartmamış. Aksine yeşil elbise ve ayakkabılar tasarlamış.

Versace: "Romantizm artık geçmişte kaldı. Kadınlar yanlarında yine bir erkek istiyorlar ama ilişki asla bir boyun eğme ilişkisi değil" diyen Donatella Versace'nin kış koleksiyonunu kristallerle işlemeli çizmeler, dekolte mini pembe elbiseler oluşturuyor.

Christian Dior: Dior'un tasarımcısı John Galliano, bu kış Doğu'dan esinlenmiş. Şalvar pantolonlar, üzeri minik aynalarla süslü cepkenler, biraz Çin, biraz Fas, biraz da Tunus kadınlarının geleneksel giysilerinin havası taşıyor.

Ferre: Gümüş pırıltıları baş tacı yapan bir diğer marka ise Ferre. Ferre Lycra'nın esnekliği sayesinde vücudu saran elbiseler tasarlamış.

Gucci: Gucci'nin makyajı akmış, saçları karışmış pejmurde kadınları bu kış da podyuma çıktı. Kürk, Gucci koleksiyonunun hammaddesi... Pembe öne çıkan en önemli renk...

Prada: Prada'nın kış koleksiyonu tam bir hüsran. Siyah etek kahverengi çorap da ne oluyor?

Armani: Armani bu kış siyahlarına biraz pırıltı katmış. Parıltılı jartiyer çorapları, parıltılı ayakkabılar ve parıltılı elbiseler...

sarna@sabah.com.tr

Sibel Arna

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır