kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Nöbetçi butikte gece alışverişi


Bir butik düşünün ki gece ikide alışveriş yapabiliyorsunuz. Dahası ünlü markaların ürünlerini normalden çok daha ucuza alabiliyorsunuz. Caddebostan'daki Cellini, 24 saat açık ve her daim hizmete hazır. Kriz politikası diye buna denir!
Eczanenin nöbetçisi olur, bir de doktorun. Hadi diyelim ki bazı bakkallar da geç saatlere kadar açık kalır ve bir nevi nöbetçilik yapar, peki hiç nöbetçi butik olur mu? Oluyor işte. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaş anlattı. Caddebostan'a anneannesine gitmiş. Anneannesi kalması için çok ısrar edince "Peki" demiş, "kalayım da yarın işe giderken üzerime ne giyeceğim? Yazın ortasında iki gün üst üste aynı kıyafeti giyemem!"

Bu arada hemen akrabalarından biri devreye girmiş ve her daim açık bir 'nöbetçi butik' önermiş. Saat gece 02.00 bu arada! Bizimki gerçekten böyle bir şey olabilir mi diye Cellini'nin yolunu tutmuş.

Bir bakmış hakikaten açık, içeride yok yok. Elbiseler, pantolonlar, tişörtler, bluzlar, gömlekler, hatta ayakkabılar. Alışverişini yapıp, bir güzel uyumaya gitmiş.

10 MİLYONA DKNY
Bunu duyunca hemen soluğu Cellini'de aldım. Caddebostan'daki butik dışarıdan bakıldığında bir hayli dağınık görünüyor. İnsana sanki sadece birkaç tişört, etek varmış gibi geliyor, fakat içerisi başka bir dünya. Bir kere dünyanın en ünlü ve de en pahalı markalarının ürünleri bulunuyor. Üstelik pek çoğu normal fiyatından çok daha ucuza. Örneğin 10 milyona DKNY tişörtler, biraz daha yukarısına Versace pantolonlar var. Diyeceksiniz ki onlar sahtedir. Değil efendim, isterseniz gidip kendi gözlerinizle görün. Zaten DKNY ayakkabılarını 100 metre öteden görseniz orijinal olduğunu anlarsınız.

Dükkanın sahibi Celal, (ona herkes sadece ismiyle hitap ediyor) bir süre önce 24 saat açık kalma kararını almış. Gündüzleri birkaç eleman, geceleri ise kendisi duruyor. Bu sisteme neden geçtiklerini ise şöyle açıklıyor: "Yaz aylarında hava çok sıcak olduğu için insanlar akşam vakitlerinde alışveriş yapmak istiyorlar. Bir de benim müşterilerim akşam işten çıktıktan, yemeklerini yedikten sonra buraya gelip alışveriş ediyorlar." Yemek üstüne kahvelerini ise Cellini'de, kıyafetlerin arasında kaybolmuşken içiyorlar. Mağazanın ikramı tabii ki. Yeni mağazacılık anlayışı böyle işte. Dolayısıyla Cellini'de gecenin 11'inde alışveriş yapan insanlar görmek mümkün.

ÇANTAYA UÇAK PARASI VERMEYİN
Cellini en çok grunge'ı tercih edenlere hitab ediyor. Bol paçalı pantolonlar, üzerine uygun dar tişörtler, kot montlar, ayakkabıların yanı sıra gayet şık, hatta seksi kıyafetler bulunabiliyor. Ah, çantaları unutmayalım. Nine West mağazalarında "Bu ne biçim fiyat, bu paraya ben uçak alırım" diyenler aynı çantaları çok daha uygun fiyatlara Cellini'den edinebilirler. Ya rengarenk gözlükler? Her çeşit trendy ürün gibi onlar da eksik değil.

Velhasıl dükkan tıka basa dolu. Celal "Burada enteresan her şeyi bulabilirsinitz, bu bir gözlük de olabilir, lamba da" diyor. Nitekim o an gözlerim fiyatları 5 Ğ 15 milyon arasında değişen abajurlara takılıyor. Bu arada pek çok kişi evine giderken "Kapatıyor musunuz, bir beş dakika daha kapatmazsanız bakabilir miyiz" diye soruyor da ancak öyle 24 saat açık olduğunu anlıyor.

Adres: Cellini Butik. İskele Cad. No:14 / 1 Caddebostan - İstanbul

Tel: 0216. 467 62 01

Marka sevenlere ucuz alışveriş
Bir mağaza bu kadar iyi markaları bu kadar ucuza satar da diğer mağaza sahipleri bu işe sinirlenmez mi? Cellini'nin Celal'i anlatıyor:

"Buraya ismi çok iyi bilinen mağazaların sahipleri beni biraz paylamak için geldiğinde ellerinde 8 Ğ 10 parçayla dışarı çıkıyorlar." Zaten dükkanda insanın kendini tutması çok zor. Fakat alışveriş konusunda kendini tutmayanlar için belirteyim, nöbetçi butiğimizde taksitle alışveriş yapmak da mümkün. Eğer Yapı Kredi taksit kartınız varsa ve alışverişe düşkünseniz isterseniz sabaha karşı gidin, seçim sizin.

Aslı E. Perker

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır