kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Görevin bitmedi' dediler, döndüm


Gencecik yaşında başına gelmeyen kalmadı. Annesi, arkadaşları art arda öldü, Sertab hastalandı. Beynine virüs girdi, felç oldu... O umudunu kaybetmedi ve tüm bunların üstesinden müzikle geldi
* Kendinize yüklediğiniz misyon nedir? (Atıfet Candan)

Varolma sebebim zaten o misyon. Ben bir gittim geldim ya... Halüsinasyon ya da gerçek, bilinmiyor... Bu ölüme geçişte bir şey gördüm. Yukarıya yükseliyordum çok mutluydum, bir el sağ omzumdan tuttu ve 'senin daha görevin bitmedi' dedi. Bu cümleyi işittim. Sonra bunalıma girdim. Geçti. Görev diye bildiğimiz aslında görev değil. Zengin bir avukat her gün evinin önündeki dilenciye para verir. Görevinin avukatlık, insanları savunmak olduğunu düşünür ama esas misyonu dilenciye para vermektir. Dilencinin de almak. Bir de bu dünyada var olduğuma göre bir işe yarıyorumdur; ama keşfetmek istemiyorum. Kimse bilemez.

SEZEN GÖKDELEN GİBİ
* Sezen Aksu'ya aşığım demiştiniz. Devam ediyor mu? Nasıl bir ilişkiniz var?(Etel Mori)

Evet tabii ki devam ediyor. Ona olan hayranlığım o kadar büyük ki anlatamam. Yaptığı işler o kadar doğru, o kadar ince elenip sık dokunmuş şeyler ki... O ne kadar açıksa bana, ben o kadar kapalıyım. Sanki onu incitecekmişim, kıracakmışım gibi geliyor. Telefon açmaya korkuyorum ya onu kızdırırsam diye... Halbuki yok öyle bir şey. O gökdelen gibi büyük, ben kendimi minicik buluyorum. Çok düşünceli bir insan. Yattığı zaman rüyasında bile düşünen bir insan. Ben öyle değilim. İnsanları kırabiliyorum.

* Söz yazarlığının sırları nelerdir? (Tansu Özerk)

Profesyonel olacak: Şarkı sözü yazmak ile şiir farklı. Şarkı için prosedik, hece sayıları, kapalı hece açık hece bilmek gerekir; şarkının tiz yerlerinden a, o, e gibi harflerin gelmesi lazım. Iııı ya da ööö diye bağıran bir adam olmaz yani. Bir de akılda kalıcı bir dize olması lazım. Bu da çok zor. Öyle bir şarkı sözü kendini belli ediyor.

SERTAB'LA AĞLAŞIRIZ
* Sertab'ı gördüğünüzde maziyi hatırlayıp içinizin acıdığını hissediyor musunuz? (Melike Birgölge)

Sertab'ı gördüğüm zaman içimde bir şey acımıyor; sadece birlikte yaşadığımız acıları hatırlıyorum. Bu yüzden görüşüyoruz. İnsanlar gırtlak gırtlağa gelip eşyaları gibi dostlarını bile ayırıyorlar. Biz olmadık, çünkü çok büyük acılar yaşadık. Onlar acıyor.

* Abla diye bildiğiniz insanın anneniz olduğunu öğrendiğinizde aklınıza ilk gelen neydi? (Hacer Altun)

Ben şimdi ablama ne diyeceğim? Aklıma ilk gelen buydu. İsmiyle hitap etmeye karar verdim. Ben çok mutlu bir çocukluk yaşadım. Anne babamın yani anneanne ve dedemin yaptığı beni daha da mutlu etmek içindi. Ve başardılar da.

* Acı ve hastalıklardan sonra "Bu kadarı da fazla" diyerek hayata kızdığınız oluyor mu? (İdilay Akıllı)

Hayır kızmıyorum. Çünkü olgunlaşıyorum. Bu iyi bir şey.

SORDUNUZ CEVAPLADI
Levent Yüksel: Bir evim bile yok!

* Siz de Sertab gibi kendi kanatlarınızla uçacak mısınız? (Oğulcan Türe)

Zaten kendi kanatlarımla uçuyorum. Sezen Aksu'dan ayrılacak mısın demek isteniyor. Hayır kardeşim! Ayrılmayacağım. O kadar iyi beste yapan bir kadın varken niye kendi kanatlarımla uçayım? Sertab da Sezen Aksu'yla beraber çalışıyor ayrıca.

* Demir Demirkan'ı kıskanıyor musunuz? (Hasan Mahmur)

İnsan aşık olduğu kişiyi kıskanır. Biz Sertab'la ayrıldığımızda birbirimize aşk değil merhamet duyuyorduk. Bu nedenle ayrıldık.

* Müzik yaparken para kazanmak dışında amacınız var mı? (Aslı Alpul)

En güzelini yapıp herkese ulaşmak. İyi bir şey yaparsan para arkasından gelir. Sezen Aksu der bunu. Bütün birikimlerimiz hastalıklara gitti. Bir evim bile yok. Ne olacak? Gene gelir.

Derleyen: Mutlu Tönbekici

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır