kapat
17.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

TOBB söylentilere ateş püskürdü


Eximbank'a verdiği 100 milyon dolarlık kredi nedeniyle dolara talep yaratıp piyasayı manipüle etmekle suçlanan TOBB, bu suçlamalara çok sert yanıt verdi.
Dün konuya ilişkin bir açıklama yapan TOBB yönetimi, Odalar Birliği'nin tüm birikimlerini bugüne kadar Türk Lirası olarak değerlendirdiğini ve bundan sonra da Türk Lirası olarak değerlendireceğini bildirdi. Açıklamada, bazı basın organlarında "TOBB'un Eximbank'a vermek için döviz alımı konusunda piyasaya girmesinden dolayı doların yükseldiği" şeklinde çıkan ve aslı olmayan haberlerin Odalar Birliği camiasında üzüntü yarattığı kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"TOBB'nin gerek Eximbank'a aktarılmak, gerekse de tasarruf amacıyla dövize yönelmesi söz konusu değildir. TOBB'nin tüm birikimleri bugüne kadar Türk Lirası olarak değerlendirilmiş ve bundan sonra da Türk Lirası olarak değerlendirilecektir."

MERKEZ BANKASI'NDAN REST
Merkez Bankası da konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve finansal sistemde istikrarı sağlamakla görevli Banka yetkililerinin, spekülatif döviz talebini körükleyecek beyanlarda bulunmalarının mümkün olmadığını bildirdi. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, dün bazı yayın organlarında yeralan haberle ilgili olarak "Ancak, finansal sistemde istikrarı sağlamakla görevli Bankamız yetkililerinin, spekülatif döviz talebini körükleyecek, bu tür beyanlarda bulunması mümkün değildir."

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır