kapat
11.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

banner
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Beşiktaş'a samba dersi


İlk derbi kıran kırana geçti. Zafer 45+1'de Karadeniz ekibini 1-0'a taşıdı. Ahmet Dursun 58'de denge kurdu
70'te Salazar'ın atıldığı pozisyonda, Kartal'ın kazandığı penaltıyı A. Dursun, Metin'e teslim etti. Da Silva, 88'de galibiyeti getirdi

Dün gece maça Trabzon başladı ve ilk 3 dakika siyah-beyazlıların sahasında kaldı. Bu bir bakıma ilk yarının skorunun da habercisiydi. Kapalı kutu gibi görünen Trabzon'un kendine 'yırtıcı' bir karakter edindiğini de daha ilk dakikalarda anladık. Beşiktaş da mücadeleciydi, hırslıydı. İlk yarı birbirlerine sürekli yumruk vuran iki boksörün maçı gibiydi. Yumruklar dağıtmıyor, düşürmüyor ama sarsıyordu.

Ama 34. dakikada, dikkatle bakanlar Beşiktaş'ın maç boyunca yaşayacağı sıkıntının belirgin bir örneğini gördüler. Bu dakikada Nihat sağ kanatta, bordo-mavilileri az adamla yakalamıştı. Stavrum uzak köşede top bekliyordu fakat Nihat'ın gözleri de Ahmet Dursun'u arıyordu. Ahmet Dursun neredeydi? Ceza sahasına çok sonra, 5. sırada gelen Beşiktaşlı oldu Ahmet Dursun ve iş işten geçti. Oysa siyah-beyazlı futbolcu rakip kaleye yakın olduğu pozisyonlarda etkili oluyordu. Aslında İlhan'ın sakatlanması da Beşiktaş için şanssızlık sayılmalı. Ancak 18. dakikada Trabzon'un serbest vuruşunda İlhan'ın kendi kalesine attığı kafanın gol olmayışını da, bu kez Beşiktaş adına şans saymak gerekir.

Trabzon basit oynuyordu ama Brezilyalılar'ından Marco yetenekleri ve mücadeleciliği ile maça ağırlığını koyuyordu. Beşiktaş'ta iş yapması beklenen orta sahada ise Yasin neredeyse tek başına savaşıyordu. Devre bitirken soldaki çizgiye yakın noktada bulunan Da Silva topu, Ümit ile Erman'ın arasınddan sıyrılan Zafer ile buluşturdu. Zafer Fevzi'yi de çalımlayarak topu filelelere gönderdiğinde İnönü sessizliğe bürünmüştü: 0-1.

Da Silva işi bitirdi
İkinci yarıda Beşiktaş Nihat'ın kale direğini sıyıran şutuyla başladı. Çok açıktı ki, gole daha yakın oynayacak taraf Beşiktaş'tı. Ama Trabzon o kadar akılcıydı ki. 51'de Ahmet'in frikiğinden çok hızlı bir gol atağı çıkartabildi Trabzon ama Zafer'in şutu dışarı gitti. 58'de Stavrum'un yan direkten dönen topunda, Ahmet Dursun bu fırsatı tepmek yerine topu filelere göndermeyi seçti: 1-1.

70. dakikadaki penaltı atışı çok ilginçti. Daum maçtan sonra "Maalesef Ahmet atmaya istekliydi!" dedi maçtan sonra. Ahmet Dursun gerçekten de bu kaldıramayacağı kadar ağır bir yükün altına girmişti! Salazar'ın sahadan çıkışı da uzun sürünce Ahmet Dursun konsantrasyonunu yitirdi. Bu durumda Metin'in penaltıyı kurtarması şaşırtıcı değildi...

Trabzon'un kendine güveni, eksik oynamasına rağmen dakikalar geçtikçe yükseldi. Bu kez Brezilyalı Da Silva zekice tercihleri, fırsatçılığı ve yumuşak ayak bilekleri ile dikkat çekmeye başladı. Ve 88'de topu Fevzi'nin üstünden aşırtarak maça damgasını vurdu: 1-2.

Beşiktaşlı taraftarlar kafalarında şu sorularla stadı terkettiler: Beşiktaş neden mücadelesine zekâ katamamıştı? Baya gerçekten iyi bir futbolcu muydu? Orta saha mücadeleden bu kadar uzak oynarsa defansın hatalarına kızmak haksızlık olmaz mıydı?

HAŞMET BABAOĞLU

www.sigortam.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır