kapat
11.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

banner
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Bostancıoğlu'ndan kayıt uyarısı
Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, öğrenci kayıtlarında velilerden gönüllü bağış ve katkılar dışında zorla para alınmayacağını belirterek, "Bağış ve katkılar, tamamen öğrenci velilerinin ve yurttaşların kendi başvuruları üzerine olacaktır" dedi.

Depremzedeler Bakan Faruk Bal'ı protesto etti
Devlet Bakanı Faruk Bal, Gölcük'te kalıcı konutların depremzedelere teslim töreninde bir grup vatandaşın protestosuna uğradı. Karamürsel'de ise kalıcı konutların yapılmamasına kızan depremzedeler Kocaeli milletvekillerine sert tepki gösterdi. Depremzedeler "Sözünüzü tutun" diye bağırdılar.

ANAP Artvin İl Başkanı'na saldırı
ANAP Artvin İl Başkanı ve eksi milletvekili Süleyman Hatinoğlu, makamında uğradığı saldırıda elinden ve ayağından yaralandı. Makamında, öğleye doğru silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan eski ANAP Artvin Milletvekili Hatinoğlu, KTÜ Farabi Hastanesi acil servisinde tedavi altına alındı. İl Başkan Yardımcısı Şükrü Topal, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Menfur saldırıyı kınıyoruz. Saldırıda herhangi bir siyasi çekişme yoktur." dedi. ANAP Lideri Yılmaz da, Hatinoğlu'na yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak "Kişisel bir olaydan kaynaklandığını öğrendim" dedi.

Protokol krizi için tazminat davası
Manisa'da 1.P.Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Kazım Usta ile ANAP İl Başkanı Ahmet Özövgü arasında yaşanan protokol kavgası yargıya intikal etti. Dün ANAP İl Yönetim Kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Etem Battal ve avukatı Gülşah Bülbül ile Manisa Adliyesi'ne gelen Başkan Ahmet Özövgü, Tuğgeneral Kazım Usta hakkında 500 milyon lira manevi tazminat davası açtı.

Ali FİLİZKAN (SHA)

Başbakanlık'ta AGSP toplantısı
Başbakan Bülent Ecevit'in başkanlığında Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası (AGSP) masaya yatırıldı. Toplantıda Başbakan Bülent Ecevit'in yanı sıra Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Genelkurmay 2. Başkanı Orgenaral Yaşar Büyükanıt ve dışişleri bürokratları bulundu. 1,5 saat süren toplantının ardından Dışişleri Bakanı İsmail Cem, AGSP konusunu ele aldıklarını dile getirdi. Cem, bu konudaki çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Genelkurmayımızla, Savunma Bakanlığımızla AGSP için çok etraflı olarak düzenli şekilde çalışıyoruz" dedi.

Astroloji dergisi ulusal güvenlik tartışmasını bildi
ANAP Lideri Mesut Yılmaz ile Genelkurmay'ın art arda yaptığı açıklamalarla doruğa çıkan ulusal güvenlik tartışması aylık burç dergisi "Astrolojik Burç" tarafından önceden tahmin edildi. Derginin Ağustos sayısında 3. sayfada yayınlanan TC'nin Ağustos ayı astrolojik yorumu adlı haritanın altında "Ağustos'un ilk haftasına dikkat" ifadesi yer alıyor ve Silahlı Kuvvetler'in bir nota vereceğinden söz ediliyor. İşte derginin TC ile ilgili Ağustos yorumu: "Bu yıl İkizler'deki Satürn'le, yay burcundaki Plüton karşıt açısı yaptılar. Bunu yer hareketi olarak değil de toplumsal bir değişim hareketi olarak yorumlamak daha sempatik geliyor... Bu açı etkisini; gizli terör örgütleri, Silahlı Kuvvetler ve çalışan kesim üzerinde hissettirecek... Yani geçmiş dönemlerde yaşanan benzer olaylarda olduğu gibi, Silahlı Kuvvetler Türkiye'nin geleceğine zarar verecek herhangi bir yönetimsel, toplumsal ya da aşırı dinci akımlara nota göndermesi olarak yorumlanabilir..."

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır