kapat
11.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

banner
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Nuh Mete Yüksel'e fezleke soruşturması


Adalet Bakanı Türk, DGM Savcısı Yüksel hakkında "Yetki aşımı" gerekçesiyle soruşturma açtıracak
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel'in Hüsamettin Özkan ve Recep Önal hakkında hazırladığı fezleke ile yetkisini aştığını belirterek savcı hakkında soruşturma talimatı verdi.

YETKİ TBMM'DE
Türk, Anayasa'ya göre, Başbakan ve bakanlar hakkında soruşturma yapılabilmesinin TBMM üye tam sayısının onda biri yani 55 milletvekilinin imzası ile mümkün olabileceğini hatırlattı. Bakanın Yüce Divan'a sevkine karar verilmesinin ardından ilgili bakan ya da başbakanın yargılanmasının mümkün olabileceğine işaret eden Türk, TBMM'de böyle bir Meclis soruşturması açılmadıkça Cumhuriyet savcılarının kendiliklerinden herhangi bir işlem yapmasının sözkonusu olmadığını bildirdi. Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

BASINA SIZDIRDI
"Bu defa da yapılan işlem farklı değildir. Adalet Bakanlığımızın yerleşmiş uygulaması TBMM Başkanlığı'nın uygulaması doğrultusundadır. Burada DGM Cumhuriyet savcısı yetkisi olmayan bir konuda işlem yapmıştır ve bununla da kalmamış hazırlanmış olan kendi deyimiyle bilgi notu ya da gönderilen yazının numarasındaki ifadesiyle fezleke hakkında basına bilgi sızdırmıştır. O nedenle de sayın savcımız hakkında bir inceleme ve delil elde edildiğinde de soruşturma açılması konusunda talimat verilmiştir. Gerek sayın Özkan gerekse sayın Önal hakkında bu konuları kapsayan Meclis soruşturması önergeleri mecliste reddedilmiş bulunmaktadır."

Yüksel ise yaptığı açıklamada hakkında soruşturma açılmasının Adalet Bakanı Türk'ün takdiri olduğunu söyledi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır