kapat
10.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

banner
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Fenerbahçe'ye 2 takviye gerek

Lig bu sezon ne olur? Kimi favori görüyorsunuz? Bu tip yorumlar, hele sezonun daha başında çok afaki olur.

* O zaman takım takım bakalım. Son şampiyonla başlarsak, F.Bahçe'yi ilk resmi maçı Rangers deplasmanı ışığında nasıl değerlendiriyorsunuz?

F.Bahçe'nin eksiğinin ne olduğunu Glasgow'da gördük. Bas bas bağırıyor. Kadroda iki forvet var: Serhat ve Andersson. İkisi de kulübede. Demek ki, bu takımın şiddetle bir forvete ihtiyacı var. Ne Serhat, ne Andersson bu boşluğu doldurabilecek durumda değil.

* Ya Oktay?

Oktay hem futbol hem de ruhsal açıdan yıllardır bir soru işareti. F.Bahçe, soru işaretiyle lige başlamaz. Andersson, aslında Fenerbahçe'nin gizli Jardel'i... Satabilseler, derhal bir forvet alacaklar. Ama bu Andersson'u kim alır? Alsa F.Bahçe'nin Andersson'a verdiği parayı verir mi? Vermezse, adam neden F.Bahçe'yi bırakıp gitsin. Bunu çözmeden yeni forvet gelmez gibi görünüyor. O zaman da işler biraz karışık.

* F.Bahçe'de tek sıkıntı forvet mi?

İşler orta sahada da karışık aslında. Burada isim olarak sayınca, Revivo, Rapajç, Johnson, Lazetiç var. Ama yetmiyor ki, Mustafa Denizli Ogün'ü de orta sahaya sürüyor. Ama gene yetmiyor. Bu kalabalık içinde oyun kurucu vasfına sahip, takımın beyni olacak kimse yok. Bu adam da, pahalı bir adam. Bu iki pahalı transferi yapmazsa da, hem Türkiye Ligi'nde hem de Şampiyonlar Ligi'nde işi zor F.Bahçe'nin.

* Ama Glasgow'da daha iyi oyun ve avantajlı bir skor elde edildi.

Orada gol yememeye yönelik oyunu F.Bahçe iyi oynadı. Amaç gol yememek olunca, orta saha ve forvetteki eksiklik pek göze çarpmaz. Ama hem ulusal hem de uluslararası ligde ilerlemek istiyorsan gol yemeyerek bir yere varamazsın.

* Ligin açılış maçını oynayacak Beşiktaş ile devam edelim.

Beşiktaş'ta büyük bir kadro yok. Ama büyük bir teknik direktör var. Bu açıdan G.Saray'ın tam tersi diyebiliriz Beşiktaş için. Daum'un kokainle ilgili durumuna çekincelerim sürüyor. Ama adamın gerçekten büyük bir futbol hocası olduğunu inkar etmek mümkün değil. Milan karşısında çok iyi bir takım oyununun sinyallerini verdi Beşiktaş. Çok koşan, birbirine çok yardımcı olan, mücadeleyi asla bırakmayan bir takım izledik. Haftalar ilerledikçe bu takıma Daum damgası daha da vurulacak. Beşiktaş için tek tehlike Köln mahkemeleri. Daum mahkemeye çıkarsa ve Daum, Daum takımının başından giderse durum nasıl gelişir, bilemiyorum. Serdar Bilgili bu riski göze almış. İnşallah bir bildiği vardır.

* Beşiktaş'ta sorun var mı?

Savunmadaki zaaf, Milan maçında çok açık görüldü. Bu, Trabzonspor maçında da sürerse, ki aslında böyle zor bir açılış maçı Beşiktaş için şanssızlık, o zaman gözden çıkarılan Ali Eren yeniden gündeme gelebilir.

YARIN: GALATASARAY VE DİĞERLERİ

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır