kapat
10.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

banner
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Vali patladı!


Çakır, Koordinasyon Kurulu'nda başkanlara yüklendi
Gecekonduya göz yummak ihanettir. Kaçak yapıda birinci sorumlu belediyelerdir. Sorumluluk; kaçak yapıya su, elektrik, kanalizasyon götürendedir.

Politik sebeplerle gecekonduya altyapı götürüp daha sonra şikayetçi olmayın. Kaçak altyapı hizmeti götüreni üzerim.

Kaçak yapılaşmaya karşı bölgenizi gereği gibi denetleyin. "Böyle gelmiş böyle gider, bunlar yarın bana oy verir" düşüncesi son derece yanlıştır.

Vali Erol Çakır, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmanın büyük bölümünü kaçak yapılaşmaya ayırdı. Belediye başkanlarına yönelik sert mesajlarla dolu konuşmasında kaçak yapılaşmayla mücadelenin milli mücadele kadar önemli olduğunu vurgulayan Çakır, "Gecekonduyu teşvik edecek şekilde gözyummak, aldırmamak bu ülkeye ihanettir" dedi.

Vali Çakır, gecekonduculara imarlı arazi verilerek kaçak yapılaşmanın önüne geçilebileceğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dursun Ali Çodur'un önerisini yanıtlarken de öfkeli bir dil kullandı. Çakır, Çodur'a, "Belediyeler imar işini 40 yıldır yapamadılar. Daha ne zaman yapacaklar" diye sordu. Çakır, katılımın az olması nedeniyle yoklama yaptırdığı toplantıda üniversite rektörlerine de yüklenerek şöyle konuştu: "Bu rektörlerin şimdiye kadar hiçbir toplantıya katıldıklarını görmedim. Niye hâlâ orada duruyorlar."

TÜRKAN HİÇYILMAZ

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır