kapat
10.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

banner
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Başımıza taş yağacak


Göktaşı yağmurunun herhangi bir tehlikesi olmadığını belirten uzmanlar 'bu manzarayı kaçırmayın' diyor

GÖKYÜZÜNDE ŞENLİK VAR
UFO görmek için gökyüzünü tarayan meraklı gözler 12 Ağustos gecesi atmosfere giren göktaşlarını seyredecek. 'Yıldız kayması' olarak da bilinen göktaşı yağmuru, şehir ışıklarından uzak bölgelerden daha net izlenecek. Boğaziçi Üniversitesi Güneş Fiziği Labarotuvarı'ndan Dr. Tamer Ataç "12 Ağustos'ta dünyanın yörüngesiyle güneşin etrafında dönen bir kuyruklu yıldızın yörüngesi kesişiyor. Bu kesişmeden sonra dünya kuyruklu yıldızın artıkları içinden geçecek ve binlerce parlak göktaşı gökyüzünde yanarak hareket edecek" dedi.

EN BÜYÜĞÜNÜN BOYU 1 METRE
Yanmadan sonra göktaşlarının toz haline geldiğini belirten Ataç "Boyu 1 metreyi bile bulmayan bu göktaşları bir tehdit oluşturmuyor" diye konuştu. Ay'lı gecelerde göktaşı yağmuru seyrinin istenildiği gibi olmadığını söyleyen Ataç "Göktaşları kuzey-doğu yönünde Perseus takım yıldızından yağıyormuş gibi görülecek. Ay'ın gece boyunca batmayacak olması seyri etkileyecek. Yıldız kaymasını görmek isteyenler, göğün Ay olmayan bölümüne doğru bakarlarsa göktaşlarını görme şansları oldukça artar" dedi.

EN ROMANTİK YAĞMUR
Ege Üniversitesi Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Serdar Evren ise göktaşı yağmuruyla ilgili olarak şöyle konuştu: "İki bin yıldır her yıl 12 Ağustos'ta olan bir olaydır bu. Herkese şunu öneriyorum: Şezlonglara yatsınlar ve gökyüzünün keyfini yaşasınlar. Muhteşem bir görüntüyle karşılaşacaklar."

Bülent GÜNAL

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır