kapat
10.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

banner
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sivrisineklerle ilgili bilmediğiniz herşey


Bir yaz gecesi kabusu haline gelen sivrisinekler özellikle erkekler yerine kadınları, yetişkinler yerine yaşlı ve çocukları kendine hedef seçiyor
Yaz gecelerinin kabusu haline gelen sivrisineklerden bütün uğraşlarınıza rağmen hâlâ kurtulamadınız mı? O halde bir de köpeğinizle birlikte uyumayı deneyin bakalım! Zira yapılan araştırmalar, avını seçerken belirli kriterlere göre hareket eden sivrisineklerin köpeklerin kanını insan kanına tercih ettiğini ortaya koydu.

SOĞUK DUŞ ALIN
Ancak sivrisineklerin genellikle bu tercihleri bir yana bırakarak en yakınındaki insanlara saldırdığını hatırlatan bilimadamları bu kan emici vampirlerden kurtulmanın en güvenli yolun yatmadan önce soğuk suyla duş almak olduğunu belirtiyor.

Çünkü, uzmanlara göre sivrisinekleri insanda çeken en önemli şey, insanın vücut ısısının artması ve terleme yoluyla ortaya laktik asitin çıkması. Geceleyin yatmadan önce soğuk suyla alınacak bir duş herşeyden önce vücut ısınızı düşürecek ve bu sıcak günlerde daha rahat uyumanızı sağlayacak. Üstüne üstlük vücudunuzda biriken laktik asit de temizleneceğinden sivrisinekler size bulaşmayacak.

KALIN GİYİNİN
Uzmanlara göre dikkat etmeniz gereken bir başka şey de yatarken üzerinize giydiğiniz şeyler. Piyasada satılan kumaşların çoğunun genişliği 1 milimetre. Oysa sivrisineğin kam emmek için kullandığı burnunun uzunluğu 2 milimetre. Yani 2 milimetre kalınlığında bir şeyler giyerek sivrisineğin etinize ulaşmasını engelleyebilirsiniz.

ERKEK 'SİVRİ' KAN EMMEZ!
Piyasalarda yüksek fiyatlarla satılan böcek öldürücü aletlere ise pek güvenmemek gerekiyor. Çünkü uzmanlara göre bunlar yarardan çok zarar veriyor. İstatistikler ABD'de satılan böcek kovucularının miktarının yılda 4 milyon adet olduğunu gösteriyor. Delaware Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre siyah ışıklar yayarak böcekleri kendine çeken aletlerin yakaladığı 13 bin 789 böcek sadece 31 tanesi insanın kanını emen dişi sivrisinekler. Zira erkek sivrisinekler kan emmiyor.

KREMLERE DİKKAT!
Yakalananların yüzde 13.5'i ise sivrisineklerle beslenen, yani onlardan kurtulmamızı sağlayan sinek ve böcekler. Kalanlar ise zararsız yaratıklar.

Vücuda sürülerek sivrisinekleri uzak tutmaya yarayan kremler ise işe yarıyor. Fakat bu konuda da çok dikkat etmek gerekiyor.

Uzun süreli ya da aşırı kullanım halinde bu kremler zehirli etki yaratabiliyor. Bu nedenle 2 yaşından küçük çocukların ve hamile kadınların bu kremleri kesinlikle kullanmaması gerekiyor.

KOVALAMAYIN KAÇMAZLAR!
* Sivrisinekler kovalanarak uzaklaştırılabilir. Aksine hareket sivrisineği daha çok çeker.

* B vitamini sivrisinekleri uzak tutar. Bilimadamları yaptıkları araştırmalarda bunu kanıtlayacak bir bulguya rastlayamadı.

* Sarmısak yemek sivrisinekleri kaçırır. Tamamen yanlış. Sarmısak çevrenizdeki insanları kaçırabilir ama sivrisinekleri asla etkilemez.

Kilyos'u böcekler istila edecek
İspanya'nın İbiza Adası'ndan dünyaya yayılan plaj partisi kültürü sonunda Türk gençliğiyle de buluştu. Kendilerine Urban Bug yani Şehir Böceği adını veren binlerce genç, yarın akşam Kilyos sahilinde 24 saat sürecek olan partide "ağır dozda" eğlenecek. Saat 12.00'de Kilyos Kilya Resort Hotel'in plajında başlayacak ve 24 saat aralıksız devam edecek olan partiye gitmek isteyenler, Taksim AKM'nin yanındaki otoparktan her yarım saatte bir kalkacak servisleri kullanabilecek. Bungee jumping, jet ski, rüzgar sörfü, plaj voleybolu, banana, katamaran gibi her tür plaj ve deniz etkinliklerinin yer aldığı partide 14 yerli ve yabancı DJ, techno, house ve trance müziğinin ritmiyle sabaha kadar dans edecek. "Biz böceğiz ve her yeri istila edeceğiz" diyen iyi eğitimli ve kaliteli gençler kendilerine farklı bir kültür yaratmaya çalışıyor.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır