kapat
10.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

banner
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Faciaya kılpayı


Atatürk Havalimanı'na uçak yakıtı götüren tanker, aşırı hız nedeniyle Gabi'nin otomobiline çarpıp devrildi. Tankerden sızan yakıt mucize eseri alev almadı
Aşırı hız yapan tanker sürücüsü, dün az kalsın E-5'i kana buluyordu. Bakırköy'de Gabi adıyla bilinen eski manken Gülay Canel'in otomobiline arkadan çarpan sürücü Basri Yüzeyir, devrilen tankerden yaralı olarak çıkartıldı. Kazadan mucize eseri sağ kurtulan Gabi ve 4 yaşındaki kızı, uzun süre olayın şokunu atlatamadı.

Ucuz atlatılan kaza Bakırköy Şenlikköy mevkiinde meydana geldi. Ambarlı'dan yüklediği uçak yakıtını Atatürk Havalimanı'na götürürken sürat yapan Basri Yüzeyir, manken Gabi'nin 34 VB 2485 plakalı otomobiline arkadan çarptı. Gabi'nin otomobili çarpmanın şiddetiyle refüje çıkarken, dev tanker hızla devrildi. Araçtan yaralı olarak çıkartılan sürücü Basri Yüzeyir, Özel Doğan Hastanesi'ne kaldırıldı.

'UCUZ ATLATTIK'
Gabi ve kızı Perim ise kazayı yara almadan atlattı. Çok korktuğunu anlatan genç kadın, "Normal hızla seyrediyordum. Tanker hızla arkadan gelip arabama çarptı. Yanımda kızım Perim vardı. Kızım bu sırada kafasını ön tarafa çarptı ve hafif şekilde yaralandı. Kazayı çok şükür ucuz atlattık. Önümüzde başka bir araç olsaydı ona çarpacaktık" dedi.

Kaza sırasında gövdesinde delik açılan tankerden 20 ton uçak yakıtı yola sızdı. Yakıtın yayılmasını önlemek amacıyla kumdan bariyerlerle etrafını çeviren itfaiye ekipleri, alev almaması için de yolu köpüklerle kapladı. Kaza nedeniyle yaklaşık 2 saat boyunca kapalı kalan karayolu, itfaiyenin suyla yaptığı temizlemenin ardından trafiğe açılabildi.

İTFAİYE: BÜYÜK ŞANS
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalın devrilen tankerden sızan yakıtın 100 metrekarelik bir alana yayıldığını belirterek "B sınıfı bir yangın tehlikesiydi. Ancak tankerin alev almaması gerçekten büyük şanstır. Eğer alev alsaydı, gazolinin yüksek parlama özelliği nedeniyle çevredeki araçlara ve binalara sıçrardı" dedi.

Zuhal ERGÜZEL-Mustafa KAYA

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır