kapat
10.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

banner
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

TOBB istediğini aldı


Hükümet ile reel sektör buluşmasından müteahhitlik sektörü için büyük önem taşıyan fiyat farkı kararnamesinin açıklanması kararı çıktı
Reel sektörün içinde bulunduğu durumu ve sektörel sorunları değerlendirmek için Ankara çıkartması yapan TOBB yönetimi, görüşmelerden beklediği verimi aldı. Dün Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Devlet Bakanı Kemal Derviş, Sanayi Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Maliye Bakanı Sümer Oral ile biraraya gelen TOBB yönetimi, tekstil ve müteahhitlik sektörlerinin sorunlara çözüm için destek sözü aldı.

Toplantıdan çıkan en somut sonuç, müteahhitlik sektörünü yakından ilgilendiren ve üç buçuk aydır bekleyen fiyat farkı kararnamesinin çıkması oldu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Kararnamenin Pazartesi açıklanacak" dedi.

Toplantıda Maliye Bakanı Sümer Oral ve Devlet Bakanı Kemal Derviş kararnameyi uzun süre önce imzaladıklarını belirtirken, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın da müsteşarlıkla birlikte kararname üzerinde çalışmasını tamamladığı vurgulandı.

KARARNAME NEREDE?
Sümer Oral'ın bu sözleri üzerine kararnamenin akıbeti hakkında gülüşmeler olurken, Kemal Derviş kararnamenin Pazartesi günü açıklanacağını söyledi.

Fiyat kararnamesi, kriz öncesinde devletten ihale alan müteahhitlerin kriz sonrası uğradığı zararın zamana yayılmasını içeriyor.

Fiyat kararnesi uyarınca Mart ayından geçerli olmak üzere bir önceki ayın enflasyon oranı dikkate alınarak hesap yapılacak. Birim fiyat olarak iş yapan müteahhitler, tüketici fiyat endeksinin yüzde 60'ı üzerinden, anahtar teslim iş yapanlar da tüketici endeksinin yüzde 85'i üzerinden para alacaklar.

Müteahhitlik Sektörü Kurulu Başkanı Kadir Sever de bu kararnameyle ek ödeneğin söz konusu olmadığını, sadece yıllardan beri süren ve ödeneği olmayan işlerin tasfiye edilmesini sağlayacağını bildirdi.

Okan MÜDERRİSOĞLU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır