kapat
10.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

banner
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Çocuğa bedava fındık


Stoktaki 250 trilyonluk fındık ve üzüm için çözüm aranıyor. Bakanlar fazlalığın öğrenci ve askerlere dağıtılmasını önerdi
Stoklarda biriken 250 trilyonluk üzüm ve fındık dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ana gündemini oluşturdu. Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, stok sorununun çözümü için beş bakandan oluşan komisyon kurulacağını belirtti.

Bakanlar Kurulu'nda stokların tüketimi ile ilgili teklifler ortaya atıldı. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, stokların kışla ve okullarda dağıtılmasını önerdi. Ayrıca alternatif ürün projesinin Karadeniz'deki fındık üreticilerinde gerçekleştirilmesi istendi. Devlet Bakan Hasan Gemici de bu önerine sıcak baktı. Konu ile ilgili soruları cevaplayan Bakan Karakoyunlu ise, fındık ve üzüm verilmesi ile birlikte çocuklarda oluşabilecek hiperaktivite sorunun nasıl çözüleceğinin sorulması üzerine de "Çok eski yıllarda her sabah bize bunu yaparlardı. Bunun faydasını gördüğüm için söylüyorum" dedi.

Reel sektör için konsey kuruluyor
Bakanlar Kurulu toplantısına katılan Devlet Bakanı Kemal Derviş, Bankalar Birliği ve Dünya Bankası ile yapılan toplantılar hakkında bilgi verdi. Derviş, Şubat'tan sonra reel sektör ile finans sektörü arasındaki ilişkilerin birbirini etkilememesi konusundaki temasların sürdüğünü belirtti. Derviş, Odalar Birliğinde yapılacak toplantılarla reel sektör ile finans sektörü arasındaki olumsuz etkileşimin giderilmesi için çaba göstereceklerini dile getirdi.

Derviş, Bankalar Birliğinin, BDDK'nın kendi arasında likidite sorununa çözüm aramaları gerektiğini de sözlerine ekledi. Derviş, reel sektörü yönlendirmek için finans sektöründen oluşacak bir konseyin kurulacağını kurulacağını söyledi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır