kapat
10.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

banner
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Şekere karşı spor
Uzmanlar her gün düzenli olarak egzersiz yaparak, ilaç kullanmadan da şeker hastalığına yakalanma riskini önemli ölçüde azaltabileceğinizi ortaya çıkardı. Amerikan Sağlık Bakanlığı tarafından 4 yıldır yürütülen araştırmanın yeni açıklanan sonuçlarına göre, günde 30 dakikalık bir yürüyüş yapmanın ve yüzde 25 daha az kalori almanın şeker hastalığını büyük ölçüde önlemeye yeteceğini belirtti.

Hamileyken içmeyin
Hamilelik sırasında alınan alkol, doğacak çocuğun ilerde davranış bozuklukları göstermesine neden oluyor. Amerikan Wayne Eyalet Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, annenin hamilelik sırasında haftada bir kadeh bile içki içse çocuğunda saldırganlık, depresyon, tedirginlik ve içe kapanıklık gibi davranış bozuklukları görülmesi riskinin 3 kat arttığını gösterdi.

Öldüren ilaç
Bayer firmasının kolesterol düşürücü Baycol ilacı, adalelere zarar vererek ölüme yol açtığı için piyasadan çekiliyor. İlacın onaylandığı 1997'den beri, ilaç yüzünden 31 kişinin öldüğünün saptandığı ve ilacın Bayer firması tarafından gönüllü olarak piyasadan çekileceği bildirildi. Yetkililer, adalelerinde ağrı hisseden ve Baycol kullanan hastaların, ilacı kullanmayı durdurarak doktora başvurmaları gerektiğini bildirdiler.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır