kapat
08.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Aracı Vali tartışması
Beşiktaş'ın İlhan ve Tümer ile ilgili olarak Samsunspor'la olan görüşmeleri sürerken Samsun Valisi İlyas Metin Aksoy'un bu toplantılara katılması şaşkınlık yarattı. "Aracıyım" diyen Vali Aksoy'un yüksek düzeyde bir devlet görevlisi olarak bulunması değişik yorumlara yol açtı. Öte yandan Beşiktaş, Cuma günü yapılacak Trabzonspor maçının startını verdi. Çalışmada Daum, forvette Ahmet Dursun ile Stravrum'u birlikte oynattı. İdmanda as takım yedekleri 5-0 yenerken Baya 4 gol atarak şov yaptı.

Cafer sorunu sarpa sarıyor
Beşiktaş ile 10 Ağustos Cuma günü yapacağı maçın hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren Trabzonspor'da, Cafer sorunu yaşanıyor. Futbol Şubesi Sorumlusu Serdar Bali, "Ödeme planında bir anlaşmazlık çıktı. Cafer, Ankara'ya gitti ancak bu futbolcuyla yollarımız kesin olarak ayrılmadı. Cafer, eğer şartları kabul ederse, bir anlaşma sağlanabilir" dedi.

Sırık nefes nefese
Bayanlar sırıkla atlamada büyük bir çekişme yaşandı. Dünya rekortmeni ABD'li Stacy Dragila ile Avrupa rekortmeni Rus Svetlana Feofanova, 4.75'i geçerek zirvede yer aldılar. Dragila, 4.65'i ilk hakkında geçtiği için altın alırken Polonyalı Pyrek bronz aldı.

Edwards 35'inde yine şampiyon
Erkekler üç adım atlamada Dünya rekortmeni İngiliz Jonathan Edwards, 6 yıl sonra yeniden dünya şampiyonu oldu. 17.92 ile mükemmel bir derece yapan 35 yaşındaki Edwards'ın ardından İsveçli Olsson 17.47 ile ikinci, Rus Spasovkhodskiy 17.44 ile üçüncü oldu.

Yeni kral Moncur
Michael Johnson'ın atletizmi bırakmasıyla 400 metrede boşalan krallığı Bahamalı Avard Moncur kaptı. 22 yaşındaki Moncur 44.64 ile altın madalya alırken genç Alman Ingo Schultz 44.87 ile ikinci Jamaikalı Gregory Haughton 44.98 ile üçüncü sırada yer aldı.

Efes'e 2 süper isim
Potada Efes Pilsen, 2 "süper" yabancı oyuncuyu renklerine bağladı. Lacivert-beyazlılar, Litvanyalı Stombergas ve Letonyalı Kambala ile sözleşme imzaladı. Efes Pilsen, yabancı oyuncularıyla yollarını ayırdıktan sonra sürdürdüğü transfer çalışmalarını sonunda tamamlarken, lacivert-beyazlı kulüp son olarak İspanya'nın TAU Ceramica takımında forma giyen ünlü Litvanyalı forvet Stombergas ile sözleşme yaptı. Stombergas, 2.02 boyunda... Efes'in bir diğer transferi Letonyalı pivot Kaspars Kambala ise 23 yaşında ve 2.06 boyunda.

Ak-Becce ikilisi 16. sıraya geriledi
Dünya Off Road Rallisi'nin 5. ayağı olan Master Ralli Otomobil T1 kategorisinde tek temsilcimiz olan Vural Ak-Mehmet Becce ikilisi yarışın en uzun etabı olan Eskişehir-Konya arasında yaşadıkları problem yüzünden genel klasmanda 6'ıncılıktan 16'ıncılığa geriledi. Master Ralli'de Fransız pilot Schlesser ve Pajero ile yarışan Alman bayan pilot Kleinschmidt arasında büyük çekişme sürüyor.

MUSTAFA YALÇIN

Internette spor
Türkiye'de spor haberciliğine farklı bir boyut getiren http://www.ajanspor.com adlı internet sitesi büyük ilgi gördü. Deneme yayınlarından sonra dün resmi yayına geçen site, Türkiye ve dünyada gelişen tüm spor haberlerini dakikası dakikasına yayınlıyor. Site, geniş içeriği, tasarımı ve istatistiksel bilgileriyle önemli bir boşluğu da dolduruyor.

Alpay'ın takımı A.Villa turu zora soktu
Inter Toto Kupası final grubu ilk maçında İsviçre'nin Basel takımı ile karşılaşan Aston Villa sahadan 1-1'lik skor ile ayrıldı. Maçta Alpay 90 dakika görev alırken, Aston Villa'nın golünü 60. dakikada Merson kaydetti. Basel ve Aston Villa arasındaki rövanş karşılaşması 21 Ağustos'ta İngiltere'de oynanacak.

Hackett doymuyor
Avustralyalı yüzücü Grant Hackett, 1500 metrede kısa parkur dünya rekorunu yeniledi. Avustralya Şampiyonası'nda 14:10.10 yüzen Hackett, 14:19.55 ile eski rekorun da sahibiydi. Avustralyalı yüzücüler ayrıca kısa parkurda erkekler 4x200 metre serbest bayrak yarışında, yeni bir dünya rekoruna imza attılar. Klim ve Kirby'nin yanı sıra dünya rekortmeni yüzücüler Hackett ve Thorpe'dan kurulu Avustralya takımı, 6:56.41'lik dereceyle dünya rekoruna ulaştı.

Fener'de imza günü
Fenerbahçe Basketbol Takımı, Erdal Bibo ve Mustafa Kemal Bitim ile birer yıllık sözleşme imzaladı. İmza törenine, basketbol şubesi basın ve dış ilişkiler sorumlusu Mehmet Berkalp katılırken, Erdal ve Mustafa Kemal, kendilerini bir yıllığına sarı-lacivertli formaya bağlayan imzayı attılar.

G.Antep Moldova'da
Gaziantep, UEFA Kupası ön eleme turunda, Moldova temsilcisi Zimbru Kişinev ile deplasmanda yapacağı karşılaşma için bu ülkeye geldi. Kişinev Havalimanı'na özel bir uçakla gelen Gaziantepspor kafilesini, büyükelçilik yetkilileri ve bir grup taraftar karşıladı.

Hentbolda döküldük
Dünya Genç Bayanlar Hentbol Şampiyonası'nda Türkiye, final grubundaki 3. maçında, Hırvatistan'a 39-26 yenildi. Milli takım, maçın ilk yarısını da 18-14 yenik tamamladı. Milliler Györ kentinde, 10 Ağustos Cuma günü TSİ 17.00'de, 11.-12. maçı yapacak. Türkiye'nin rakibi diğer gruplardaki maçlardan sonra belli olacak

www.sigortam.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır