kapat
08.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Lise 1'de kalanlara formül


Yönetmelik değişikliği nedeniyle sınıfta kalan lise 1'inci sınıf öğrencilerine meslek lisesine geçme veya borçlu geçme hakkı tanınması tartışılıyor
Milli Eğitim Bakanlığı, sonradan yapılan yönetmelik değişikliği ile sınıfta kalarak mağdur olan binlerce lise öğrencisinin sorununa çözüm arıyor. Haziran ayında öğrenci velilerinden gelen yoğun tepkilere duyarsız kalan bakanlık yetkilileri, okulların açılmasına yaklaşık bir buçuk ay kala, lise birlerdeki yığılmayı ortadan kaldıracak çözüm önerileri üzerinde durmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'na sunulan önerilerden birisi, sınıfta kalanların tercih etmeleri halinde meslek liseleri veya açıköğretim liselerine geçirilmeleri. Bir diğer öneri ise borçlu geçme sisteminden lise birlerin de yararlandırılması. Bakan Bostancıoğlu'nun her iki öneriye de sıcak bakmadığı, ancak bakanlık bürokrasisinde konuyla ilgili incelemelerin sürdürüldüğü öğrenildi.

İŞTE ÖNERİLER!
İlk önerinin kabul görmesi halinde, bu yıl sınıfta kalan öğrenciler, yayımlanacak bir genelge ile bir defaya mahsus olmak üzere meslek liselerine geçebilecekler. Sınıfta kalmaktansa meslek lisesine gitmeyi tercih eden öğrenciler, öğrenimlerine ikinci sınıftan devam edecek. Bu durumdaki öğrenciler, meslek liselerinin birinci sınıfında okutulan meslek derslerinden hazırlanacak telafi programlar ile yararlanacak. Lise birinci sınıfların borçlu geçme sisteminden yararlandırılması için ise öğretim yılı başlamadan önce yönetmelik değişikliği yapılması gerekiyor.

Fatma Sibel YÜKSEK

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır