kapat
08.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Maliye Gürel'in peşine düşecek


ABD'de yaptığı balayına resmi gezi olarak başlayıp daha sonra gezinin özel olduğunu açıklayan Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel'in 50 dolar harç ödemesi gerekiyor
Eşinden boşanıp Fransız Konsolosluğu'nda çalışan Zeliha Sapmaz Gürel ile evlenip balayı için ABD'ye giden Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel'in yurtdışına çıkışta 50 dolarlık harcı ödeyip ödemediği günün tartışması oldu.

Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen tezkerede, "resmi temaslarda bulunmak üzere" yurtdışına gittiği belirtilen Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel daha sonra yaptığı açıklamada gezinin özel olduğunu söylemişti. Gürel'in bu açıklaması ve harcırah almayacağını söylemesi üzerine 50 dolarlık harcı da ödemek zorunda kalacağı bildirildi.

MALİYE TAKİPTE
Maliye yetkilileri, Gürel'in bakan olması dolayısıyla, havalimanındaki görevlilerin harç ödememesi gerektiği fikrinden hareket etmiş olabileceğini bildirdiler ve şu bilgiyi verdiler: "Sayın bakan, yurtdışına özel amaçlarla gittiğini, harcırah almayacağını beyan etti. Kaldı ki, harçtan muaf olan görevlilerin, bu durumlarını belgelendirmemeleri durumunda 10 Ağustos 2001 tarihine kadar kendi beyanlarına itibar edilmesi mevzuat hükmü. Bu durumda sayın bakan ve eşinin 100 dolar harç ödemeleri zorunluluğu gözüküyor. İlk aşamada sayın bakana, yakın çalışma arkadaşları vasıtasıyla harç ödemesi gerektiği hatırlatılır. Bir gelişme olmazsa, harç muafiyeti kapsamı dışında kaldığı, kendi beyanlarının da bunu teyit ettiği hatırlatılarak, harç ödeyeceği yer ve hesap numaraları hatırlatılarak ödeme tebligatı yapılır."

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır