kapat
08.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bu da Anadolu Laila'sı


Eskişehir'in Laila'sı Buda Bar; China White'ı ise Hayal Kahvesi... Çünkü onlar da yanyana, onların da her gece kapılarında uzun kuyruklar oluşuyor
35 bin üniversite öğrencisinin bulunduğu Eskişehir'de yaş ortalaması 28 olunca geceler kıpır kıpır yaşanıyor. Kulüpler fiyatlarını bile öğrenciye göre ayarlıyor

İstanbul'un en ünlü eğlence mekanı Laila, Eskişehir'in gece yaşamına esin kaynağı oldu. Üniversite kenti Eskişehir'in gece kulüpleri, son günlerde adı 'ekonomik krizin uğramadığı yer' diye lanse edilen ve pekçok tartışmanın odak noktası Laila'dan aşağı kalmıyor.

Hatta Eskişehir'deki gece hayatı, İstanbul ve Bodrum gecelerine parmak ısırttırıyor. 35 bin üniversite öğrencisinin bulunduğu ve yaş ortalaması 28 olan Eskişehir'in geceleri kıpır kıpır...

Bursa'dan, Kütahya'dan, Afyon'dan, Bilecik'ten hatta Ankara'dan bile eğlenmek için Eskişehir'e giden var. Özellikle haftasonları Buda ve Hayal Kahvesi'nin kapılarında uzun kuyruklar oluşuyor; kulüplerin otoparkları otomobillerle dolup taşıyor. Koluna sevgilisini takıp Buda ya da Hayal Kahvesi'ne gidenler, içeri girer girmez bambaşka bir dünyaya adım atıyor; yanlarında kız arkadaşı olmayanlar ise bodyguardlar tarafından kibarca geri çevriliyor.

Eskişehir'in Laila'sı olarak gösterilen Buda, 2 ay önce açıldı. Yazlık, kışlık, restoran, meyhane ve teras bölümlerinden oluşan bar, 3 bin kişilik kapasiteye sahip. İki ortak tarafından açılan Buda, tam 3 bin metrekarelik bir alana kurulu. Buda'nın ortaklarından Gürdal Abacı, aynı zamanda Eskişehir Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı.

Şehirde, Buda Bar'ın maliyetinin 1 milyon doları aştığı konuşuluyor. 3 yıllık bir sürede barı açtıklarını söyleyen Abacı bu konuda şunları söylüyor:

TEK EKSİĞİMİZ DENİZ
"Eskişehir'i bilmeyen bir çok kişi bana Eskişehir'in bu yatırımı kaldırıp kaldırmayacağını soruyor. Onlara, 'Eskişehir'in okuma-yazma oranı yüzde 99'un üzerinde. 35 bin üniversite öğrencisi nüfusu var. Halk da yeniliklere açık ve eğlenmesini biliyor' diyorum. Türkiye'de çok eğlence mekanı gezdim. İddia ediyorum, burası ilk beşe girer. Buda Bar, İstanbul'daki Laila, Chinawhite; Bodrum ve Antalya'daki en seçkin yerlerle başa çıkabilecek kapasitede. Eksiği ise sadece denizin olmaması."

Hayal'in kopyası Hayal
Eskişehir'de gençlerin gözde eğlence mekanlarından biri de İstanbullular için hiç de yabancı olmayan Hayal Kahvesi... 1996'da üçüncü şubesini Eskişehir'e açan Hayal Kahvesi, Mavi Bayrak sahibi. Barın 5 yıldır işletme müdürlüğünü üstlenen Eşref Yaşar, Eskişehir'in eğlence dünyasını anlatırken oldukça iddialı:

"İstanbul'dan Eskişehir'e ilk geldiğimde taşraya geldiğimi düşünerek üzülmüştüm. Birkaç gün geçince, düşüncelerim değişti. Eskişehir'e ilk kez gelenlere burayı bir tek cümle ile özetliyorum: Eskişehir Özerk Cumhuriyeti. Burası Türkiye'nin bence en özgür kenti; hatta İstanbul'dan bile... Eskişehir'e gelen sanatçılar da çok şaşırıyor buradaki hareketliliğe. Teoman Eskişehir'e geldiğinde içeride oturacak yer kalmamıştı; gelenlerin sayısı bini aşmıştı. Teoman, 'Bu ilgiyi İstanbul'da bile bulamıyorum' itirafında bulunmuştu."

FİYATLAR ÖĞRENCİYE AYARLI
Giriş: Cuma günleri Buda Bar'a giriş 5 milyon lira. Cumartesi saat 22.30'dan sonra bu rakam 7.5 milyon liraya çıkıyor; yerli içki bu fiyata dahil. Hafta içi girişler ücretsiz.

İçki fiyakları: Gençlerin en fazla tükettiği içki bira; fiyatı 2 milyon lira. Rakının da dublesi aynı fiyat. Viski fiyatları 8 milyon liradan başlıyor, markaya göre değişiyor.

Müşteri profili: Eskişehir insanının eğlence anlayışı çok farklı. Anne ve babalar arabaları ile çocuklarını getirip, bara emanet edebiliyor. Barın kapanma saati olan gece 01.00 itibariyle de gelip alıyorlar. Ailesi ile dans etmeye gelenler bile var. Kaliteli ve huzurlu bir ortam için seçici davranılıyor. Bu yüzden 2 ay içinde en ufak bir olay bile çıkmamış.

Hayal'de de fiyatlar uygun
Giriş: Cuma ve cumartesi 5 milyon lira. Öğrencilere yüzde 50 indirim var.

İçki: İçkilerde de öğrenci indirimi var. 2 milyon lira olan bira, öğrenciler için 1 milyon lira. 2.5 milyon lira olan rakı öğrenciler için 1 milyon 250 bin lira.

Öge DEMİRKAN- Bülent GÜNAL

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır