kapat
08.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Özal'ın Cabbar'ı animatör oldu!


Özal'ın sağlığında omuzundan indirmediği sevimli papağanı Cabbar, Antalya'da bir tatil köyünde animatörlüğe başladı
Cabbar bir zamanlar Özal Ailesi'nin en değerli üyelerinden biriydi. 22 yaşındaki emektar papağan 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın sağlığında Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde saltanat sürüyordu. Kuş sütünün bile eksik olmadığı yuvasında zaman zaman sahibiyle birlikte gazetecilere poz veriyor, dili döndüğünce "Özalım", "Canım" gibi açıklamalarda bulunuyordu. Ancak Özal'ın ölümü herkesten çok onu sarstı. Çünkü çok sevdiği yuvasından oldu. Güzel günler geride kaldı. Cabbar şimdi Antalya'nın Tekirova Beldesi'ndeki Pirates Beach Club'da animasyon yapıyor.

1.500 DOLARA SATILDI
1996 yılında Özal'ın ölümünden sonra ailesi tarafından gözden çıkarılan ve Bodrum'daki Serenat Doğa Çiftliği'ne bırakılan Cabbar'ı bu yıl Pirates Beach yöneticileri 1500 dolar karşılığında satın aldı. Cabbar turistik ortama alıştıktan kısa bir süre sonra değme animatörlere taş çıkarttı. Tatil köyünde herkesin sevgilisi haline gelen Cabbar, tüm yerli ve yabancı turistlerin zevkle izlediği bir şovmen haline geldi. Bakıcısı ile turistlerin arasında dolaşan Cabbar, söylediği sözcükler ve kedi köpek taklitleri ile alkış topladı.

Cabbar ile birlikte şov yapan Ali Bacaksız, Özal'ın ölümünden sonra tüylerini yolan, uzun süre "Özalım" diye sayıklayan papağan için şunları söylüyor: "Bastonun üzerinde tünemiş gibi görünen Cabbar ile turistlerin arasında dolaşıyoruz, onları eğlendiriyoruz. Özellikle yerli turistler papağanın Özal'a ait olduğunu duyunca çok etkileniyor, Cabbar'a daha fazla ilgi gösteriyorlar."

Pirates Beach Genel Müdürü Mustafa Ekeke ise Cabbar'ı yurt dışında düzenlenen turizm fuarlarına da götürdüklerini belirtiyor ve "Cabbar animasyon görevinin dışında Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağlıyor" diyor.

Yusuf DALAMAN

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır