kapat
08.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Cankurtaran bu kez ölüme götürdü


Boğulmak üzereyken kurtarılan kızı hastaneye yetiştirmeye çalışan ambülans şoförü doktoru almayı unutunca genç kız yolda can verdi
Samsun'da önceki gün 14 yaşındaki bir genç kızın ölümüyle sonuçlanan inanılmaz bir olay yaşandı. Serinlemek için bir arkadaşıyla Atakum Sahili'nde denize giren Dilek Aksaray, birbirini takip eden inanılmaz aksilikler yüzünden canından oldu. Önceki gün yakın arkadaşı Rabia Namlı ile buluşan Dilek Aksaray, sıcak havalardan bunaldığını söyleyip birlikte yüzmeye gitmeyi teklif etti. Hep birlikte evlerine de yakın olan sahile giden iki arkadaş beraber denize girdi.

AMBULANS HEMEN YETİŞTİ
Dilek iyi yüzme bilmiyordu. Bunun için fazla derinlere gitmedi fakat Karadeniz'in azgın dalgaları onu affetmedi. Gelen bir dalga ile Dilek derine doğru sürüklenmeye başladı. Onu kurtarmak isteyen arkadaşı Rabia Namlı'da dalgalarla boğuşmaya başladı. Çevreden yetişenler denizde bir gömülüp bir çıkan iki arkadaşı azgın dalgaların arasından çekip çıkarmayı başardılar. Ancak Dilek çok fazla su yutmuştu. Hemen 112 arandı ve bir ambulans çağrıldı. Ambulans çok kısa sürede olay yerine geldi.

TELAŞLA YOLA KOYULDU
Doktor Serap Sığırcı ve hastabakıcı Zafer Küçükdingille yere inip küçük Dilek'in ambulansa yetiştirilmesine yardımcı oldular. Ambulans şoförü Ali Faik Yıldız, bir insanı kurtarmak istemenin verdiği heyecanla genç kız ambulansa bindirilir bindirilmez hemen gaza bastı ve hastaneye doğru hareket etti. Ancak ambulansın doktoru ve sağlık görevlisi daha ambulansa binmemişti. Şoför herşeyden habersiz gaza sonuna kadar yüklendi. Yerdeki doktor ve hastabakıcı hızla uzaklaşan ambülansın arkasından koştular, ama yetişmeleri mümkün değildi.

GERİYE DÖNDÜ AMA...
Sirenlerini çalıştıran ambülans son hızla hastaneye doğru ilerlerken iç aynaya bakan şoför, camekanlı bölümden doktor ve hastabakıcının içeride olmadığını gördü. Yaklaşık 3 kilometre kadar bir yol gitmişti. Hemen aynı hızla geri döndü ve doktorla hastabakıcıyı ambülansa aldı. Büyük bir süratle tekrar hastanenin yolunu tuttu. Ancak kaybedilen süre boğulma sürecindeki bir insan için çok önemliydi. 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Dilek Aksaray kurtarılamadı. Arkadaşının ise tedavisi sürüyor.

Yener CABBAR

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır