kapat
08.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Pilotlar ufo gördü


İzmir Çandarlı Körfezi'nde eğitim uçuşu yapan T-37 tipi uçağın 2 pilotu, bir Ufo'yla karşılaştığını rapor etti. Şaşkınlık yaratan olay Hava Kuvvetleri'nde ele alınacak ve NASA'ya da bilgi verilecek
Bir süredir Türkiye'nin her yanında ortaya çıktığı iddia edilen UFO'lar sonunda Türk Hava Kuvvetleri pilotlarına da göründü. İzmir'de önceki gün eğitim uçuşu yapan eğitim uçağının 2 pilotu, bir UFO ile it dalaşı yaptıklarını rapor ettiler. Pilotların ifadeleri ve radar görüntülerinin Hava Kuvvetleri'nde toplanacak bir komitede ele alınacak ve NASA'ya da bilgi verilecek.

HAVADA KAPIŞMA
Dikili İlçesi Çandarlı beldesinde körfez üzerinde eğitim uçuşu yapan bir pilot yüzbaşı ve teğmen öğrencisinin bulunduğu 2. Ana Jet Üs Komutanlığı 122. Filo'ya mensup T-37 tipi eğitim uçağı havalandıktan bir süre sonra tanımlanamayan, ışık saçan pramit biçimdeki bir gök cismi ile karşılaştı. Yüzbaşı, durumu hemen üsse bildirdi. Üs radarı da UFD'yu belirledi. Yüzbaşı komutasındaki uçakla, UFO arasında bir süre it dalaşı da yaşandığı öğrenildi. Daha sonra uçak uçuşunu keserek üsse döndü. UFO bir süre radarda takip edilip kayboldu.

SIKI İNCELEME
Üste pilot yüzbaşı ve teğmenin ayrı ayrı ifadelerine başvuruldu. Her iki görevlinin de olay konusunda aynı ifadeleri kullandıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine yetkililer, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bilgi verdi. İfadeler ve radar çıktısı bugün incelenmek üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderilecek. Hava Kuvvetleri'nde görevli üst düzey bir yetkili, SABAH'a "Bu cisimleri inceleyecek teknik ekipmanımız mevcut olmadığı için anlatımlar ve radar çıktısını NASA'ya göndereceğiz" dedi

Ufo Ege'yi sevdi
İngilizce, 'Undefined Flying Object'in (Tanımlanamayan Uçan Cisim) kısaltılmışı olan UFO, uzaydan geldiği öne sürülen hava araçlarını tanımlamak için kullanılıyor. Türkiye'de ilk ciddi Ufo ihbarları iki ay öncesine dayanıyor. Uşak'ta köylülerin gökyüzünde kırmızı ve sarı ışıklar saçan uçan bir cisim gördüklerini söylemeleri büyük yankı uyandırmıştı. Geçen hafta yine Uşak'ta bu cisimin görüldüğü iddiası heyecan yaratırken, önceki gece de Yalovalılar, gökte parlak beyaz ışık yayan bir cisim gördüklerini iddia etmişlerdi. Yalova'nın Altınova ve Çiftlikköy ilçelerinde bu garip cismi görerek "UFO paniği" yaşayan vatandaşlar, "Gökyüzündeki parlak yuvarlak cisim zigzaglar çiziyordu. Daha önce böylesini hiç görmedik. Birincisinde yaklaşık 45 dakika göründükten sonra kayboldu. Sabaha karşı ise yaklaşık 1.5 saat gökyüzünde kaldı" diyerek şaşkınlıklarını dile getirdi. Daha önce Antalya, İçel, Gaziantep, Sivas, İzmir ve Kütahya'da görüldüğü iddia edilen Ufo ile ilgili ihbarların genelde Ege Bölgesi'nde yapılması dikkati çekiyor.

1.5 DAKİKA TEMAS YAŞANDI
Pilotların ifadelerinde, piramit şeklindeki UFO'nun boyutunun T-37 uçağının yarısı kadar, yaklaşık 5 metre olduğunu söylediler. UFO'yla 15 bin feet'te karşılaştıklarını ifade eden pilotlar, yaklaşık 1.5 dakika temas halinde kaldıklarını bildirdiler. Telsizden üssün uçuş kulesindeki radar görevlisini tanımlanamayan bir cisimle karşı karşı oldukları yönünde uyaran Pilot Yüzbaşı ile kule görevlisi arasında şu konuşmalar geçti:

PİRAMİT ŞEKLİNDE
-Pilot: Çandarlı açıklarında tanımlanamayan bir cisimle karşı karşıyayız. Işık saçan bir cisim hızla yaklaşıyor.

-Kule görevlisi: İz olarak takip ediyoruz. Tanımlayabilir misiniz?

-Pilot: Tanımlayabiliriz. Piramit şeklinde daha da yaklaşıyoruz.

-Pilot: Tespitiniz sürüyor mu?

-Radar: Kayıtlarımız sürüyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli bir üst düzey görevli konuya ilişkin "Uçuş yapılmadan önce koordinatlar ilgili yerlere bildirilir. Özellikle eğitim uçuşunda hava sahasına hiçbir hava aracının girmemesi gerekir. Ancak, bu cisim fark edildiği anda radar kayıtlarına girmiştir" dedi.

Hale KÖŞÜŞ

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır