kapat
08.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Aycell 22 Ağustos'ta görüşmeye açılıyor
Türkiye'deki 4 cep telefonu operatöründen biri olan Aycell, 22 Ağustos'ta teknik ve ticari olarak faaliyete başlayacak. İlk etapta Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Antalya ve Muğla'da bin adet baz istasyonu ile hizmet verecek olan Aycell, 5 ay içerisinde tüm Türkiye'yi kapsamayı hedefliyor. Aycell'in ana bayii olacak Türk Telekom, işyerlerinde Aycell ürünleri satacak. Türk Telekom ile bayilik anlaşması yapan tüzel kişiler de isterlerse alt bayi olarak Aycell ürünlerini pazarlayabilecek. Aycell abonelerinden sabit ücret alınmayacak.

Çin'den Türk inşaat sektörüne davet
Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı E. Haluk Ayhan Pekin'de Çin Dış Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Bakanı Yardımcısı Ming An ile görüştü. Ayhan görüşmede, son yıllarda Çin ve Türkiye arasında ticarette Türkiye aleyhine olan büyük dengesizliğin ortadan kaldırılması için önlemler alınmasını istedi. Ming An ise görüşmede Türkiye'den ithalatı desteklediklerini belirterek, 2008 yılında Pekin'de yapılacak olimpiyat oyunlarının Türk inşaat malzemeleri sektörü için de fırsat olacağını ve burada rekabet şansı elde edebileceklerini belirtti. Müteahhitlik hizmetlerinin Çin'in Dünya Ticaret Örgütü'ne katılmasından sonra yabancı yatırımcılara açılacağını belirten Ming An, özellikle inşaa malzemeleri sektöründeki Türk yatırımcıları ülkelerine davet etti.

Dövizde 'vade' başlıyor
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İMKB Dövize Dayalı Vadeli İşlemler Piyasası üyelik kriterlerini sağlayan ticari bankalardan, bu piyasada faaliyette bulunmak isteyenlerin, yetki belgelerini almak üzere, 9 Ağustos 2001 Perşembe günü mesai bitimine kadar Kurul'a başvurmaları gerektiğini açıkladı. SPK'dan yapılan açıklamaya göre, 15 Ağustos 2001 tarihinde başlaması öngörülen Dövize Dayalı Vadeli İşlemler Piyasası'nda faaliyette bulunmak isteyen ve üyelik kriterlerini sağlayan ticari bankaların yetki belgesi almak üzere, Kurul'a başvurmaları gerekiyor.

Demirbank Romania'ya yabancı ilgisi
Avrupa'nın iki büyük mali grubu, büyük hissedar Demirbank tarafından geçen hafta sonunda satışa çıkarılan Demirbank Romania ile ilgileniyor. Ziarul Financiar Gazetesi'ndeki habere göre, İtalyan mali grubu UniCredito ile Bank Austria Creditanstalt Romania'nın sahibi HypoVereinsbank, Demirbank Romania'yı satın almayı düşünüyor. Demirbank'ın, Romanya şubesi Demirbank Romania geçen hafta satışa çıkarılmıştı.

Alkim kârını 4'e katladı
Alkim Kimya, 2000'in ilk 6 ayında 1.6 trilyon lira olan dönem kârını, 2001'de 6.4 trilyona çıkararak geçen yıla oranla yüzde 300 artış sağladı. Dünyanın 6'ıncı büyük sodyum sülfat üreticisi olan Alkim, 2001 yılı ilk 6 aylık net kârını 4 trilyon 174 milyara çıkarırken, yüzde 160 oranında artış yaratarak, net kârını 2.5 misli artırdı. Firma, kriz ortamına rağmen, başarılı bir performans sergileyerek, esas faaliyet kârında yüzde 190, cirosunda da yüzde 75'lik artış kaydetti.

Yabancılar 310 milyon $ yatırım yaptı
İMKB Başkanı Osman Birsen, yabancı yatırımcıların yıl başından bu yana Türk hisse senetlerine 310 milyon dolarlık ek yatırım yaptıklarını söyledi. Birsen, bu yıl yabancılardan Türk hisse senetlerine gelen ek 310 milyon doların, yatırımların arttığının bir göstergesi olduğunu kaydetti. Birsen, 15 Ağustos'ta başlatılması planlanan Dövize Dayalı Vadeli İşlemler Borsası'nda IMF'nin de desteği olduğunu belirtti.fPazartesi gününden itibaren borsa işlem saatlerinin uzatılacağını hatırlatan Birsen, bu uygulamayla uzaktan erişime ilk adım atılacağını dile getirdi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır