kapat
08.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

45 milyon dolarlık risk fonu


Garanti Yatırım, Soros-Opic Fonu'nun Türkiye danışmanlığını üstlendi.
Fon Türkiye'deki yatırımları desteklemek için kullanılacak. Garanti Yatırım, Soros Özel Fonu ile Amerikan devlet kuruluşu olan Denizaşırı Özel Yatırım Şirketi'nin (OPIC) birlikte oluşturduğu 150 milyon dolarlık Güneydoğu Avrupa Yatırım Fonu'nun, Türkiye danışmanlığını üstlendi.

Garanti Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Güneydoğu Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlere özel sermaye yatırımı yapmak üzere oluşturulan fonun 45 milyon doları Türkiye'deki yatırımları desteklemek amacıyla kullanılacak. Garanti Yatırım, Soros Özel Fonu yöneticileri ile beraber çalışarak Türkiye'deki uygun yatırım olanaklarını belirleyecek.

Garanti Yatırım İcra Kurulu Üyesi David Edgerly, Türkiye'nin şu anda çok kapsamlı bir ekonomik programı uygulama aşamasında olduğunu belirterek, "Bize göre, bu programın başarısı Türkiye'de özel sermaye yatırımları için de önemli fırsatlar yaratacaktır'' diye konuştu.

Soros Stratejik Yatırımlar Direktörü Ronald Drake de, Türkiye'nin fon için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, şöyle dedi:

''Türkiye, fonumuz için kilit pozisyondadır. Garanti Yatırım'ın bize Türkiye'de başarılı yatırımlar yapmamız için gerekli olan geniş piyasa bilgisi ve araştırma gücünü sağlayacağına inanıyoruz.''

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır