kapat
08.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fischer haklı çıktı


IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Türkiye'ye ziyaretinde Arjantinli ekonomi kurmaylarının kendisine "Türkiye'yi neden kayırıyorsunuz, bize aynı anlayışı göstermiyorsunuz?" diye sorduğunu söylemişti.
Fischer, buna verdiği yanıtı ise şöyle aktarmıştı: "Türkiye gereken reformların çoğunu yaptı. En önemli sorunları kamu finansmanı ve iç borcun çevrilebilirliği. Kamu finansmanı iyi. İç borç sorununu da çözdüğünde başka sorun yaşamayacak."

Türkiye'deki akademisyenlere "Siz iç borç sorununu çözün uluslararası piyasalar Türkiye'yi Arjantin ile aynı kefeye koymaktan anında vazgeçer" diyen Fischer'ın haklılığı, dün ortaya çıktı. Hazine'nin dün düzenlediği ihalede iç borcun çevrilebilirliği konusunda umut veren Türkiye, hem Fischer'i hem de yabancılara her fırsatta "Arjantin ile bizi karıştırmayın" mesajı veren Derviş'i mahçup etmedi. Bunun uluslararası piyasalara yansıması da olumlu oldu ve Arjantin tahvillerindeki büyük düşüş, uluslararası piyasalarda işlem gören Türk tahvillerini olumsuz etkilemedi. Türk tahvilleri dün yarım dolar daha değer kazanarak 77.5 dolara çıktı ve beş aydan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu arada, Meksika, önceki gün yaptığı 1.5 milyar dolarlık 30 yıl vadeli tahvil ihracında başarılı oldu. Durgunluk nedeniyle bu yıl ilk kez bir ülkenin tahvil ihracında başarı sağlaması, önümüzdeki aylarda tahvil ihracı düşünen Türk Hazinesi için de iyi bir haber olarak nitelendirildi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır